banner359

Hayal Penceresi Oyuncak Sergisi İzlenime Açıldı

22 Ekim 2015 Perşembe 10:22 2015-10-22 10:30:21
Hayal Penceresi Oyuncak Sergisi İzlenime Açıldı

 İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Fatma Doğlar Dağ'ın 10 yıl boyunca yaptığı çalışmalardan oluşan Hayal Penceresi Oyuncak Sergisi'nin açılış töreni dün gerçekleştirildi.

Açılış törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Alper Taban, bazı belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Engin Başar,okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İNEGÖL HALKINA ARMAĞAN EDİYORUM
Tören de ilk olarak açıklamalarda bulunan Fatma Doğlar Dağ, "Benim için çok özel bir gün. Onun için burada olduğunuz dolayı hepinize minnettarım. 18 Yıldır İnegöl'de yaşıyorum ve bu şehre aşığım. Bana son baharı bile sevdiren bu şehre ve bu şehrin güzel insanlarına ben de mesleğim dışında bir katkıda bulunmak istedim. Serginin amacı bu. Tamamen atık materyallerden oluşan sergim, İnegöl bu anlamda tam bir altın madeni. Sünger, kumaş parçaları, koltuk vs... Bunun gibi artık materyallerden yaptığım oyuncaklarımı umarım beğenirsiniz. Annelerin ve öğretmenlerin çok işine yarayacağını düşünüyorum. Hem çocuklarla vakit geçirmek hem de çocuğunuza çok ucuza mal edebileceğiniz oyuncaklar yapabilmek elinizde. Bende bunu bir katkı amacıyla İnegöl halkına armağan ediyorum" dedi.

DİĞER MÜZELERE ÖRNEK TEŞKİL ETMEKTEDİR
Başkan Aktaş ise, "İnegöl Kent Müzesi, Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye’de sektöründe ilk olma özellikleriyle Türkiye’de iki örnek müze olarak çevresine ilham kaynağı olmaktadır. Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur. Biz; tarihini yaşatarak koruyan bir belediyeyiz. Bu yönümüzle de anılmak için; Gençlik Merkezi, Kapalı Çarşı, İshakpaşa Külliyesi ve Baykoca Türbesi başta olmak üzere birçok eseri şehrimize kazandırdık. Bu kentin değerlerini ve ruhunu diri tutmayı öncelikli vazifelerimizden addediyoruz. Her iki müzemiz sadece ziyaret edilen bir mekân değil, arkeoloji müzelerinin soğukluğundan öte yaşayan bir müze olma özelliği ile öne çıkmaktadır. Hem içerisinde bulundurduğu geçmişten günümüze gelen eşyalardan dolayı, hem de bünyesinde hemen her ay - her hafta gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerden dolayı… Varlığıyla diğer şehirlere ilham veren İnegöl Kent Müzesi; bu yönüyle de diğer müzelere örnek teşkil etmektedir"

TAKDİRİ VE TEBRİĞİ HAK ETMEKTEDİR
"Bugün de müzemizde; İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenlerinden, aynı zamanda Teknik Müdür yardımcılığı görevini de yürüten Fatma Doğlar Dağ’ın 10 yıl boyunca yaptığı çalışmalardan oluşan “Hayal Penceresi Oyuncak Sergisi” nin açılışı için bir aradayız. Bu sergi müzemizde açılan 59. Sergimizdir. Sergide yer alan eserler çalışmaların, artık malzeme dediğimiz ve bir sanayi şehri olan İnegöl’de fazlasıyla bulunabilecek sünger ve sünger kırpıntıları, kumaş, ahşap ve kontrplak, düğmeler, boncuklar gibi ekonomik olarak külfet oluşturmayacak malzemeler kullanılarak oluşturulmuştur. Bu yönüyle Fatma hocamız iki ayrı takdiri ve tebriği hak etmektedir. Ayrıca bu şehirde yaşayan insanların, bütçelerini sarsmadan, çocuklarıyla sağlıklı ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlamasına yardımcı olması, tamamen hayal ürünü birbirinden güzel oyun objelerinin üretimini tüm güzellikleriyle ortaya koyan örnekler sunması da serginin bir diğer ana unsurunu oluşturmaktadır. Sergide çizgi film karakterleri, sevimli hayvanlar, eğitici ve öğretici birbirinden güzel oyuncaklardan oluşan yaklaşık 500 parça eser sergilenmektedir. Sergi açılışından bir gün sonra yani Perşembe günü 11- 12 saatleri arasında 6-9 yaş arasındaki öğrenci grubuna, (10 Öğrenci) öğleden sonra ise 14-15 saatleri arasında annelere (10 Veli) pratik şekilde keyifle yapabilecekleri oyuncaklardan birer örneğin yapımı (atölye çalışması) yine Kent Müzesi sergi salonunda gerçekleştirilecektir. Sergimiz 21 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu'nda halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Kültür varlıklarını koruma adına imar ettiğimiz Kent Müzemizdeki bu sergimize herkesi davet ediyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Son Güncelleme: 22.10.2015 10:30
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<