banner359

Hayallerine koştular!

10 Haziran 2017 Cumartesi 14:04 2017-06-10 14:08:02
Hayallerine koştular!

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de adaylar LYS´de ter döktü. Daha önceden il merkezlerinde yapılan LYS sınavları ÖSYM tarafından yapılan değişiklikle artık İnegöl´de de bugün  itibariyle yapılmaya başlandı.

Daha önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu´nda yer alan “LYS´ler sadece il merkezlerinde yapılacaktır” ifadesi 2017-ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu´nda “LYS´ler il merkezlerinde ve LYS´lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecektir” ifadesiyle değiştirildi.

Yapılan değişiklik sonucunda Türkiye´de 34 ilçede de sınav yapılmasının kararlaştırılması ile Bursa´nın yolunu tutan İnegöl ilçesindeki adaylar Cumartesi günü ilki yapılan LYS´ye İnegöl´deki sınav merkezlerinde girdiler.

İnegöl ilçesinde LYS´ye girecek öğrenciler saniyelerle sınav yerlerine yetiştiler. Adayların aileleri ise sınav merkezleri önünde kuran-ı kerim okuyup dua ederek çocuklarını desteklediler.

İnegöl´de 5 sınav merkezinde Lisans Yerleştirme-4 Sosyal Bilimler sınavı gerçekleştirildi. Sınav da 2 bin 800 öğrenci ter döktü. Bin 200 sınav görevlisinin görev aldığı sınav merkezlerinde saat 09.45´i gösterdiğinde kapılar kapandı. Bazı öğrenciler saniyelerle sınav yerlerine giriş yaptılar. 235 salonda gerçekleştirilen sınavda öğrenciler geleceklerini işaretlediler.

Veli Pervin Baydar, “Kızımla bir saat önceden sınav merkezine geldik. Daha öncede bazı öğrenciler geç kalmıştı. Bizde erkenden geldik. Huzurluyuz. Dakika uygulaması doğru bir karar. Zaten biz ne yapacağımızı biliyoruz. Bu sene İnegöl´de olması daha iyi oldu. Başarılar diliyoruz” dedi.

ZOR BİR SÜREÇ

Başka bir veli Özcan Bayrakçı, “Kızım sınava giriyor. İçerde çocuğumuz ter döküyor dışarıda da biz ter döküyoruz. Zor bir süreç. Gençlerin üzerinde de büyük bir yük var. inşallah başarılı olurlar. Dakika konusu doğru bir karar. Öğrencilerin ve ailelerin tedbir alması gerekiyor. Geç kalan çocuğun kapıdan dönmesi çok üzücü ama daha önceden açıklanmış sonuçta. Başarılar dileriz” dedi.

ÖSYM İnegöl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat´da, “LYS´yi ilk defa İnegöl´de yapıyoruz. İnegöl´deki adayların sayısı kalabalık olduğu için İnegöl´de yapılıyor. 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde sınavlar yapılacak. 5 sınav merkezinde yapılıyor. Bin 284 görevlinin görev aldığı bu sınava 2 bin 838 kişi sınava giriyor. 4 ayrı günde yapılacak olan sınavlarımız 11 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Öğrencilere başarılar dileriz” dedi. 

Son Güncelleme: 10.06.2017 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<