Hayvan Pazarına Dişi Hayvan Girişine İzin Verilmeyecek

17 Temmuz 2018 Salı 17:32
Hayvan Pazarına Dişi Hayvan Girişine İzin Verilmeyecek

İnegöl Hayvan Pazarına 20 Temmuz Cuma gününden başlayarak Kurban Bayramının 3. gününe kadar dişi hayvan girişine izin verilmeyecek.

Yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla bölgenin en hareketli ve rağbet gören hayvan pazarlarından biri olan İnegöl hayvan pazarına 20 Temmuz Cuma gününden Kurban Bayramının 3. gününe kadar dişi hayvan girişine izin verilmeyecek.

banner380

20 TEMMUZ CUMA BAŞLIYOR 
Dişi hayvanların İnegöl hayvan pazarına girişlerine izin verilmemesi ile alakalı açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı G.Sabri Günaydın; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 04.12.2017 tarihli yazısına istinaden Bursa Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün belediye başkanlığımıza gönderdiği 08.02.2018 tarihli yazısı gereği Bursa ili hayvan sağlığı ve zabıtası komisyonu kararı uyarınca hayvan pazarına 20 Temmuz Cuma gününden itibaren dişi hayvan girişine izin vermeyeceğiz” dedi.

“DİŞİ HAYVAN SEVKİYATINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Kurban Bayramının 3.gününe kadar bu uygulamanın devam edeceğini belirten Günaydın, “Bu uygulamadaki amaç hayvan sayısının artırılmasını temin etmek için gebe veya damızlık değeri taşıyan dişi hayvanlar ile erken yaştaki kuzu ve oğlakların kesiminin engellemesidir. Ayrıca hayvan varlığımızı artırma adına, ithal et oranında düşüsün sağlanması noktasında atılan önemli bir adım. Bu konuda herkesin üstüne düşen ve yerine getirmesi gereken görevleri olduğu aşikar. Biz denetlemelerimizi yapacağız. Dişi hayvan sevkiyatına müsaade etmeyeceğiz. Belirlenen usul ve kaidelere uyulduğu takdirde bu konuda kimsenin mağdur olmayacağı muhakkak. Vatandaşlarımızın bu konuda bize yardımcı olmalarını, belirtilen kural ve kaidelere uymalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<