banner359

Hazinesini Okula Bağışladı

06 Nisan 2016 Çarşamba 17:15 2016-04-06 17:19:57
Hazinesini Okula Bağışladı

 İnegöl´e bağlı Cerrah Beldesi doğumlu olan öykü yazarı Numan Kartal, kitap hazinesini okula hediye etti. Hayatını eğitime adayan yazar Kartal, 500´e yakın kitap hazinesini İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi kütüphanesine hediye etti.

Okulun kütüphanesinde düzenlenen törene Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Okul Müdürü Cavit Yakşi, okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

81 YILLIK KOCA BİR ÇINAR

Törende konuşan İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Cavit Yakşi, “Hocamız 1935 doğumlu 81 yaşındaki bir çınar. Koca bir çınar. Türkiye´nin çeşitli yerlerinde okullarda eğitimcilik yapmış, nice insan yetiştirmiş kıymetli bir büyüğümüz.“Kendi hazinesinin önemli bir kısmını yani kitaplarını okulumuza bağışlıyor. Hazinesini paylaşması çok önemli bir mesele. Bizi tercih etmesi de bizim için bir övünç kaynağı. 500´e yakın kitaplar var burada. Bir daha belki basılmayacak olan çok özel eserler var. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu kitaplardan çok istifade edeceğiz.” dedi.
Yazar Numan Kartal´da, kısa bir hikayesini anlatarak, öğrencilere okumaları konusunda önerilerde bulundu.

Kartal´ın hediye ettiği kitaplar kütüphanenin raflarında yerini aldı.

Son Güncelleme: 06.04.2016 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<