banner359

Helikopter Destekli Trafik Kontrolü

28 Ağustos 2017 Pazartesi 10:18
Helikopter Destekli Trafik Kontrolü

İnegöl Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, Kurban Bayramı öncesi denetimlerini artırdı. Trafik yoğunluğunun arttığı Bursa-Ankara karayolu üzeri İnegöl bölgesinde helikopter destekli uygulama yapan ekipler, kural ihlali yapan sürücülere ceza uygularken, sürücülere uyarılarda bulundu.

Bayram nedeniyle Bursa-Ankara karayolunda yoğun trafik beklenirken, Bölge Trafik İstasyon Amirliğine bağlı ekipler de çalışmalarını yoğunlaştırdı. İnegöl-Bozüyük ve İnegöl-Bursa arası karayolu üzerinde oluşturulan noktalarda uygulama yapan ekipler, helikopterden aldıkları görüntülerle trafik ihlali yapan sürücülere ceza uyguladı.

HAVA DESTEKLİ DENETİM

Bayram tatilinin 10 güne çıkmasının ardından denetimlerini artıran Bölge Trafik ve Jandarma ekipleri, kural ihlali yapan sürücüleri helikopterle havadan belirliyor. Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için karadan ve havadan denetimlerini sıklaştıran ekipler, trafik yoğunluğunun yaşandığı noktalarda çalışmalar yapıyor. Bursa Emniyet Müdürlüğünden kalkan, Bursa-Ankara karayolu üzerindeki uygulama noktasında trafik akışını takip eden helikopter ekibi, kural ihlali yapan sürücüleri tespit ederek, yerdeki ekiplere bildirdi. Helikopter, aynı zamanda yer ekiplerinden bildirilen araçları da havadan takip etti.

TRAFİKTE YORGUNLUĞA DİKKAT EDİLMELİ

Yetkililer, meydana gelen kazaların önemli bir kısmının hız ve kural ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk gibi nedenlerden kaynaklandığını vurguladı. Denetimlerin amacının sürücülerden kaynaklı hataların en aza indirilmesi olduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için alınan önemlerin devam edeceğini bildirdiler. Yapılan denetimlerde sadece kural ihlali yapan sürücülerin değil, diğer sürücülerin de durdurulduğunu belirten yetkililer, yüz yüze mülakat yöntemi ile sürücülere güvenli seyahat etmeleri ve kurallara uymaları yönünde tavsiye ve yönlendirmelerde bulunduklarını, özellikle her 2 saatte bir 10 dakika mola verilerek, dikkat ve konsantrasyon dağınıklığına karşı önlem alınması için bilgilendirme yaptıklarını kaydettiler.

EMNİYET KEMERİ KONTROLÜ

Ekipler, ayrıca şehirlerarası yolcu otobüsleri ve şoförlerinin de detaylı şekilde denetlendiğini, takograf kayıtlarının incelenerek, emniyet kemeri kullanımı ve seyahat esnasında cep telefonu ile konuşulmaması konusunda uyarılarda bulundular.

CEZA YAZILDI

Ekipler, denetimler sırasında emniyet kemeri takmayan, hız limitine uymayan ve hatalı sollama ve şerit değiştirme yapan sürücülere cezai işlem uyguladılar. Ekipler, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için görev yaptıklarını kaydederken,  asıl sorumluluğun sürücülere düştüğünü ifade ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<