banner359

Hem'den 6 yeni kurs

05 Nisan 2018 Perşembe 09:44
Hem'den 6 yeni kurs

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir yaptığı açıklamada, Emlak Danışmanlığı, Avcılık, Autocad, Açık Alan Satıcılığı, Hasta ve Yaşlı Öz Bakım ile Arıcılık kursları olmak üzere 6 kursu yakın zamanda açacaklarını belirtti.

Açılacak kurslarla ilgili bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Halk Eğitim Merkezi olarak bugüne kadar yaklaşık 800 civarında kurs açtık, bunların 400 küsuru devam ediyor. Önümüzde açmayı planladığımız kurslar da var. Bu kursları vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi 120 saatlik Emlak Danışmanlığı kursu. Önümüzdeki günlerde açacağız. Avcılık Kursu taleplerini topluyoruz, bu kursu da Haziran ayında açacağız. 160 saatlik Autocad kursunu önümüzdeki hafta açıyoruz. Yine vatandaşlarımızın çok sorduğu Kantin İşletmeciliği ile alakalı Açık Alan Satıcılığı kursumuzu önümüzdeki hafta açacağız. 160 saatlik Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Kursumuza da talepler var, bu kursu da açıyoruz. Nisan ayı içerisinde açmayı düşündüğümüz 72 saatlik Arıcılık kursumuzun da ön taleplerini toplamaya devam ediyoruz. Kurs açıldıktan ve başladıktan sonra kursa dâhil olmak mümkün değil. Kurslara önceden başvuru yapmamız gerekiyor. Kurs başladıktan sonra herhangi bir şekilde kurs kaydımız mümkün olmuyor” dedi.

SERTİFİKALAR BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Mesleki yeterlilik anlamında verdikleri eğitimler sonucunda elde edilen sertifikaların iş hayatında büyük önem taşıdığını ifade eden Özdemir, “Sertifikaların çeşitli faydaları var. 6331 sayılı İş Sağlığı Kanununa göre tüm çalışanlar sertifikalı ve belgeli olmak zorunda. O açıdan Bakanlık onaylı verilen mesleki belgeler büyük önem taşıyor. KPSS´de ihtiyaç duyulan kurslarımız var, tarımsal alanda ihtiyaç duyulan kurslarımız var. Çiftçi desteklemelerinde ve değişik projelerde bu belgeler gerekli oluyor. Yine ormancılıkla ilgili işler yapmak isteyenlere verilen belgeler önem arz ediyor. Belgelerin tamamı mesleklere göre önem taşıyor. Örneğin kantin işletmeciliği yapmak için belge almak zorundasınız. Gıda sektöründe iş yapan tüm birimlerin hijyen kursundan geçmesi gerekiyor. Bazı mesleklerde ilkyardım kursu alınması gerekiyor. Mesleki ve teknik kurslarımızın yanında hobi ve kişisel gelişimle alakalı kurslarımız var” diye konuştu.

981 KİŞİ OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR

Özdemir, “Okuma ve yazma kurslarımız devam ediyor. Bu sene yoğun bir şekilde talep aldık. Okuma ve yazma ile ilgili devam eden 89 tane kursumuz var. Bunlarda devam eden 981 kişi bulunuyor” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
InegölHalkEğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<