banner359

Her Çınara Bir Torun Projesi Hayata Geçiyor

19 Mart 2016 Cumartesi 18:49 2016-03-19 18:53:44
Her Çınara Bir Torun Projesi Hayata Geçiyor

 Yaşlılar Haftası nedeniyle huzurevi sakinlerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, verdiği müjde ile huzurevi sakinlerinin yüzünü güldürdü.

Gerçekleştirilen bu anlamlı ziyarette Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti.

Ziyaret sırasında konuşan Başkan Aktaş, “Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası “Yaşlılar Haftası” olarak kutlanmaktadır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Ve belki de en önemlisi onların tecrübesinden istifade edilmesi ve dualarına talip olunması gerekir” dedi.

Ancak bizlerin çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir diyerek sözlerine devam eden Aktaş, “Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir. Biz de bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız istişareler çerçevesinde “HER ÇINARA BİR TORUN” projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

Aktaş; “Bu proje kapsamında Huzurevimizde kalan misafirlerimizin her birine bir okulumuz manevi torun olacak. Okullarımızda verilen değerler eğitimi dersinin de uygulaması mahiyetinde olacak bu çalışma ile hem yaşlılarımızın gönülleri fethedilecek hem de çocuklarımız yaşlılarımız ile temas kurarak maneviyatlarını güçlendirmiş olacaklardır. Bu projeye destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyor projede yer alacak okullarımızı ve öğrencilerimizi de şimdiden kutluyorum. Tabi bu ve buna benzer motivasyon arttırıcı etkinliklerin fazlalaşması gerektiğini de belirtmek istiyorum” İfadelerini kullandı.

Aktaş; “İsra suresinden bazı ayetlerin mealini paylaşarak sözlerime son vermek istiyorum. “Rabbin şöyle emretti: Sadece Allah’a ibadet edeceksiniz. Ana ve babanıza iyi davranacaksınız. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara “of!” bile deme! Onları azarlama! Onlara saygıyla hitap et! Onlara merhamet ederek tevâzu kanatlarını aç da, “Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl şefkatle büyüttülerse, sen de onlara öyle merhamet et, de!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Huzurevine gerçekleştirilen bu anlamlı ziyarette, huzur evinde kalan yaşlılara günün anısına Başkan Aktaş tarafından hediyeler takdim edilirken, Çimen Cami İmam – Hatibi Cabbar Uzun tarafından okunan Kur’an tilaveti ve dua ile bu özel gece sonlandırıldı.

Son Güncelleme: 19.03.2016 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<