banner359

Hıdırellez Coşkusu İnegöl’ü Saracak

03 Mayıs 2018 Perşembe 16:56 2018-05-03 19:17:49
Hıdırellez Coşkusu İnegöl’ü Saracak

İnegöl Belediyesi, birlik ve beraberlik duygularını artıran ve baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez’i kutlamaya hazırlanıyor.

5 Mayıs Cumartesi günü Hikmet Şahin Kültür parkı içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerde 7’den 77’ye tüm vatandaşları kapsayan programlarla birlikte Hıdırellez’in değişmez klasiklerinden olan ateşin yakılmasıyla, baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez’in coşkusu tüm ilçe halkını saracak.

BAHARIN GELİŞİNİ MÜJDELEYEN HIDIRELLEZ
Bu yıl 12.cisi gerçekleştirilecek olan Hıdırellez Bahar Coşkusu programı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak Türk dünyasında Hıdırellez olarak bilinen; inancımıza göre Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğu, birlik ve beraberlik duygularımızı artıran ve baharın gelişini müjdeleyen bir Hıdırellez’i daha hep birlikte inşallah kutlamaya hazırlanıyoruz. Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz Hıdırellez coşkusunu bu sene 12.ci kez İnegöllü hemşerilerimizle kutlayacağız” şeklinde konuştu.

“HIDIRELLEZ KORUNMASI GEREKEN KÜLTÜREL BİR DEĞERİMİZDİR”
Hıdırellez korunması gereken kültürel bir değerimizdir düsturuyla hareket ettiklerini belirten Taban, “Bu kapsamda Hıdırellez kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek için “Hıdırellez Şenliği” adı altında etkinlik düzenliyoruz. Hıdırellez, inanışımıza göre bolluk ve bereketin sunulduğu, dertlere derman, hastalara şifa dağıtıldığı, dileklerin yerine getirildiği, şansların açıldığı, yani kısacası uğur ve kısmet günü olarak kabul edilmekte. Hepinizin bildiği gibi bu etkinliklere 10 yıl önce Botanik Park’ta başlamıştık. Daha sonra Kültür Parka dönüştürdük ve şimdi Kültür Parkta bu organizasyonumuza devam ediyoruz. Hıdırellez etkinliklerimizde ailelerimizin çocuklarıyla eğlenceli bir ortamda güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

GÖSTERİLER, KONSER, HIDIRELLEZ ATEŞİ
Bu sene de vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gösterilen etkinliğimizde büyük küçük herkesin gönüllerince eğleneceği dolu dolu bir program hazırladıklarını ifade eden Taban, “5 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 itibariyle kurulacak oyun parkurları ile başlayacak eğlence çeşitli oyunlarla devam edecek. Saat 20.30’da Hıdırellez ateşinin yakılmasının ardından saat 21.00’da sevilen müzik grubu Semih Kandemir ve Riva ile ilçe halkımız keyif dolu anlar yaşayacak” dedi.

Her yönüyle çok güzel bir şehirde yaşadıklarına vurgu yapan Taban, “Birlik ve beraberlik içerisinde üretiyor, kazanıyor ve harcıyoruz. Dayanışma ve kaynaşmamızı da her geçen gün artırıyoruz. Dolayısıyla bu günlerin, bu etkinliklerin bir amacı var; o da dostluğumuzu, arkadaşlığımızı, birlik ve beraberliğimizi artırmak. Son olarak Hıdırellez’in hanelerimize bereket, kalbimize huzur getirmesini diliyor ve Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diyorum. Tüm İnegöllü hemşerilerimizi dostluğun, kardeşliğin nişanesi ve baharın müjdecisi olan Hıdırellez şenliğimizin coşku ve heyecanını yaşamaya davet ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 03.05.2018 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<