banner359

Hızlı Trende Flaş Gelişme!

.

26 Kasım 2014 Çarşamba 19:03 2014-11-26 19:11:10
Hızlı Trende Flaş Gelişme!
 AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul Hızlı tren hattı ile alakalı söylemlere açıklık getirdi-

HIZLI TREN AMORTİSİ
Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul Hızlı Tren hattının İnegöl’den geçmesi yönündeki söylemlere açıklık getiren AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hızlı tren çalışmalarının Bursa-Yenişehir-Osmaneli üzerinden olacak şekilde devam ettiğini, İnegöl’ün alternatif hat olduğunu aktardı.

2023 YILINA KADAR 10 BİN KM DEMİRYOLU AĞI HEDEFİ
Konuyla alakalı  açıklamalarda bulunan AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “AK Parti iktidarı döneminde demir yolu ulaşımına hız vermek özellikle de çağın gereği olan hızlı trenlerle ulaşımı sağlamak, konforlu, güvenli ve en kısa sürede insanları ulaşmak istedikleri yere güvenli bir şekilde ulaştırmak, temel hedeflerinden biri olmuştur. Bundan 5.5 yıl önce ilk kez Ankara-Eskişehir hızlı tren uygulaması ile insanımızı Avrupa ve gelişmiş ülkelerdeki gibi demir yolu ulaşımında hızlı trenle tanıştırmış olduk. Ondan sonra Ankara-Konya, en sonunda da İstanbul-Ankara demir yolunu hizmetini sunmuş olduk. Temel olarak hedefimiz bütün ülke de 2023 yılına kadar 10 bin kilometrelik hızlı tren ağını oluşturmak ve konvansiyonel hat dediğimiz tren hatlarını da yenileyerek, ulaşabilir durumu getirmek istiyoruz. Hızlı tren hattı ve konvansiyonel hatlardaki lokomotif ve vagonları yenileyerek, nasıl karayolu, deniz ve hava yolundaki ulaşımı konforlu hale getiriyorsak, demiryoluyla da konforlu hala getirmek temel amacımızdır.” Dedi.


VEZİRHAN HEYELAN BÖLGESİ OLUNCA
10 bin kilometrelik ağın içerisinde Bursa’yı, hem İstanbul hem de Ankara’ya bağlayacak olan hızlı tren hattının inşaatına 31 Aralık 2012 yılında yapılan sözleşme ile 2013 yılı başında temel atma töreniyle başladıklarını hatırlatan Şahin, “Coğrafi şartların çok zor olmasına rağmen tünel inşaatlarının ve kamulaştırmanın başlamasıyla hızlı tren inşaatına devam ediyoruz. Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul hızlı tren yolu Bursa istikametinden Gürsu, Ankara karayolu üzerinden Gölbaşı’nın kuzeyinden çıkıp Yenişehir’e oradan da İstanbul-Ankara tren hattına bağlanma çalışmaları devam ediyor. İlk başta Bilecik planlanmıştı. Oradan coğrafi şartların zorlu nedeniyle vazgeçildi. Sonrasında Vezirhan planlanmıştı. Orada da heyelan bölgesi olması nedeniyle vazgeçildi.” Diye konuştu.

Şu anda Bilecik’e bağlı Osmaneli hattında çalışmaların sürdüğünün altını çizen Şahin, “Devlet, bir hizmeti geliştirirken mutlaka bir alternatifte geliştirir. Bu güzergahlara alternatif olarak da İnegöl üzerinden bir alternatif çalışma yapılıyor şu anda. Yani bu bir alternatif çalışma. Olacak mı, olmayacak mı buna zaman içerisinde karar verilecek. Bu ne olacak demektir, ne olmayacak demektir. Devlet Demir Yolları, alternatif güzergah olarak Osmaneli hattında da, coğrafi sorun ve bir arıza olursa mutlaka elinde bir alternatif bulundurmak zorunda. Bununla ilgili 11 Aralık 2014 tarihinde bir proje ihalesi yapılacak. Bu tamamen bir alternatif hattır. Diğer saydığımız hatların oluşmaması durumunda sistem durmaz. Yeni bir alternatif yol oluşturulur. Son alternatif te hattın İnegöl’den geçip Bozüyük’e bağlanması noktasında olur. Alternatif hattın nereden geçeceği ile alakalı zemin etütleri yapılır, bir takım çalışmalar yapılır. Alternatif projenin hazırlanması bile güzel. Devlet Demir Yolları, Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul hattı için alternatif güzergahlarını hazırlıyor. Bir arıza çıkması durumunda da B planına geçilir. Osmaneli hattında sorun olursa İnegöl planı devreye girer. Bu İnegöl olacak demek değildir. Şu andaki çalışma Yenişehir üzerinden gidecek şekildi. Ama Yenişehir’den Vezirhan’a bağlanacak olan yolda problem çıktı, vazgeçildi. Şu anda Osmaneli üzerinde çalışılıyor.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26.11.2014 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<