banner359

Hurda Araçlar İçin Son Uyarı

03 Şubat 2017 Cuma 10:32 2017-02-03 10:34:43
Hurda Araçlar İçin Son Uyarı

 

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda ekonomik ömrünü doldurmuş, kullanılmayan, tamir ve bakım yapılacağı gerekçesiyle İnegöl’ün muhtelif cadde, sokak veya herhangi bir kamusal alana terkedilmiş vaziyette olan 250 aracın bulundukları yerlerden ivedilikle kaldırılması gerektiği uyarısında bulunuldu.

İnegöl Belediyesinin bel kemiği olan Zabıta Müdürlüğünün İnegöl halkının esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanması için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin yaptıkları tespitler sonucunda şehrimizin muhtelif yerlerinde görüntü kirliliği başta olmak üzere çevre ve sağlık açısından olumsuz bir duruma yol açan terkedilmiş vaziyetteki araçların bulundukları yerlerden bir an önce kaldırılması gerektiğini” ifade etti.

“ZABITA MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ŞEHRİN HER YERİNDE BELEDİYENİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR”
Zabıta Müdürlüğümüz çağın tüm gerekliliklerini yerine getirerek, etkin ve verimlilik esası ile şehrin her yerinde belediyenin gücünü gösteriyor diyen Başkan Yardımcısı Taban; “Gece gündüz demeden şehrin dört bir tarafında gerekli kontrollerimizi ve denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Şehrimizin esenliği, huzuru, nizam ve intizamının sağlanmasıyla ilgili görevimiz kapsamında ilçemizin muhtelif cadde, sokak veya herhangi bir kamusal alana terkedilen araçlarla ilgili bir tespit çalışması yapıldı. Yapılan çalışma neticesinde özellikle Sinan Bey Mahallesi Metal Sanayi Bölgesi ve Orhaniye Mahallesi Mezarlık civarı başta olmak üzere şehrin muhtelif bölgelerinde terk edilmiş atıl durumda adeta bir hurda yığını görüntüsü veren motorlu taşıtların plakaları veya şase numaralarından hareketle malik bilgilerinin tespiti yapılmıştır” dedi.

TERK EDİLMİŞ 400 ARAÇ TESPİT EDİLDİ
Bu çalışmalar sonucunda yaklaşık 400 adet terk edilmiş araç tespiti yapılmış olup bunlardan 150 aracın sahibine o anda ulaşarak bulunduğu yerden aldırılmıştır diyen Taban; “Geriye kalan 250 adet aracın plaka ve şase no bilgileri toplanarak Emniyet Müdürlüğü(pol. Net sistemi)’nden araç sahiplerinin adres ve kimlik bilgileri alınarak kendilerine yazılı veya sözlü olarak tebligat yapılmıştır” şeklinde konuştu.

575 TL İDARİ PARA CEZASI
Yapılan tebligatlar sonucunda tekrar sahada yaptığımız çalışma sonucunda terk edilen araçların büyük bir çoğunluğu bırakıldığı yerden alınmış olup, bulundukları yerlerden alınmayan araç sahiplerine 5326 sayılı kanunun 41/6 madde gereğince 575 TL idari para cezası yazılmıştır ifadesini kullanan Taban; “Aynı zamanda ceza yazılan bu araçların bulunduğu yerden kaldırılarak yedi emin otoparkına çekilmesi için Emniyet Müdürlüğüne bildirilmiş olup 2918 sayılı Karayolları ve Trafik Kanunun 128 maddesi gereğince işlem yapılması talep edilmiştir. Kendilerine tebligat yapıldığı halde araçlarını tespit edilen yerden almayan vatandaşların araçları İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yedi emin otoparkına çekilecek olup ayrıca çekici ve kurtarıcı ücreti ile araçlarının çeşidine göre günlük otopark ücreti ödemek zorunda kalacaklardır” dedi.

ARAÇ SAHİPLERİNE SON UYARI
Taban, “Kendilerine yapılan tüm uyarı ve ikazlara rağmen araçlarını olduğu yerden kaldırmayarak şehrimizin caddelerini, kaldırımlarını veya kamuya ait bir alanı uzunca bir süre işgal etmek, çevre ve sağlık açısından olumsuz bir duruma sebep olmak, görüntü kirliliği oluşturmak gibi birçok olumsuzluğa sebep olan ekonomik ömrünü doldurmuş, kullanılmayan veya tamir ve bakım yapılacağı gerekçesiyle kamusal alanlara bırakılan araçların sahiplerinin bir mağduriyet yaşamaması için ivedilikle araçlarını bulundukları yerlerden kaldırmaları gerektiğini buradan bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Taban son olarak, “Halkımızın memnuniyetini öncelikli görerek hizmet ağını şehrimizin dört bir tarafına yayarak etkin ve verimlilik esasıyla 7/24 gece gündüz demeden çalışmaya devam eden Zabıta Müdürlüğümüzün bu tür uygulamalara her zaman devam edeceği” bilgisini verdi.

Son Güncelleme: 03.02.2017 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<