banner359

Hurda Minibüste Yaşam Mücadelesi

10 Eylül 2017 Pazar 18:43
Hurda Minibüste Yaşam Mücadelesi

İnegöl’e bağlı Soğukdere mahallesinde Kurban bayramı arifesinde evlerinin yanması sonucunda sokakta kalan biri çocuk 4 kişilik aile bağışlanan hurda minibüsün içinde yaşam mücadelesi veriyor.
Kurban bayramı arifesinde 2 çocuğu ve eşiyle yaşanan Cavit Bali´ye ait ahşap küle dönmüştü. Bayramı sokakta geçiren ailesi Maden köyünden bir vatandaş hurda olan minibüsünü aileye hediye etti. Komşuların verdiği yorgan ve ev eşyaları ile minibüsü seyyar eve çeviren aile, yetkililerden yardım bekliyor. Cavit Bali eşi Remziye Bali, çocukları 17 yaşındaki Yücel Bali ve 8 yaşındaki Alperen Bali, minibüste yaşam mücadelelerini sürdürüyorlar.
ARİFE GÜNÜ SOKAKTA KALDIK
Yanan evlerinin yanında bulunan boş arazideki minibüste yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Remziye Bali, “Bayram temizliği yapıyordum. Odadan çıktığım da salondaki çamaşır makinemin üzerinden alevlerin çıktığını gördüm. Bir anda alevler sardı. Çeşmeden su tuttum ama sönmeyince komşulardan yardım istedim. Söndürürken vücudumun bir kısmı yandı. Sonra İtfaiye geldi söndürdü. Evimiz yandı. Arife günü sokakta kaldık.” Dedi.
EN ÇOK 8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMA ÜZÜLÜYORUM; ÜŞÜYOR
Küçük çocuğuna üzüldüğünü ifade eden anne Bali, “Okula gidecek olan 8 yaşındaki çocuğuma üzülüyorum. Minibüs içerisinde üşüyor. Her şeyimiz yandı. Kış geliyor. Kış mevsiminde ne yapacağız. Allah kimsenin başına vermesin. Çok zor.” Diye konuştu.
MİNİBÜSTE YAŞAM MÜCADELESİ
Sokakta kaldıktan sonra bir vatandaşın yardım ettiğini belirten Bali, “Maden köyünden bir kişi bize hurda olan minibüsünü bize verdi. Konu komşu da yorgan yatan verdi. 8 günden bu yana minibüste kalıyoruz. Hiçbir gelirimiz yok. Aylığımız yok. Devletin verdiği 10 koyun var, onlarla geçinmeye çalışıyoruz. Başbakana varana kadar yetkililerden destek bekliyoruz. 300 bin liraya yakın borcumuz var. Geçinmek için kredi çektik ama ödeyemedik” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
InegölHaberE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<