banner359

I'm Design Etkinliği 6. Kez Düzenlendi

07 Mart 2020 Cumartesi 17:49
I'm Design Etkinliği 6. Kez Düzenlendi

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen I’m Design, yabancı tasarımcıları mobilya sektörünün temsilcileriyle buluşturan seminerler bölümüyle sona erdi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından 2015 yılında ilki düzenlenen I’m Design etkinliğinin altıncısı geçtiğimiz günlerde workshop çalışmaları ile başlamıştı. Türkiye’nin 18 farklı üniversitesinden Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencilerinin katıldığı ilk etap olan workshop çalışmaları Cuma akşamına kadar devam etti. Program, bugün Angelacoma Düğün Salonunda; Tasarımda Hindistan Yaklaşımı konusunda Hardik Gandhi ve Kedar Naik, Impress firması Tasarım Departmanı Başkanı Sascha Kostros, Zamanlar ve Cinsiyetler Ötesinde Tasarım konusunda Özlem Yalım ve Şule Koç ile ‘İlham Veren Çalışma Örnekleri’ olarak Yaşar Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesinin yaptığı sunumlarla son buldu.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Okan Güler, “Birçok üniversitenin gelen öğrencilerimizin İnegöl’ü çok iyi bildiklerini düşünmüyorum. İnegöl 100 yıla dayanan bir mobilya geçmişine sahip. Türkiye’nin en önemli mobilya üretim merkezlerinden bir tanesi. 2 bin mobilya üreticisi ile birçok tarzda adını Türkiye’yi aşmış, dünya da söylettiren bir merkez. Bu merkez ile ilgili birçok çalışma yapıldı. Türkiye’nin ilk Mobilya Sanayi ve Ahşap Müzesi İnegöl’de kuruldu. Mobilya sektörünün İnegöl’de ki konumuna baktığımızda Türkiye mobilya ihtiyacının yarısını karşılayan bir merkez. Türkiye’nin ilk mobilya OSB’si ve Türkiye’nin ilk tasarım merkezi İnegöl’de İMOS tarafından hayata geçirildi. I’m Design bizi heyecanlandırıyor. Bizim yaptığımız iş tasarım ve yenilikler ile ilişkili. Mekanların ruhu var, rengi var ama bu mekanları en güzel hale getiren mobilya. Mobilya’nın başkenti olma iddiamız vardı. Çok şükür bu noktaya geliyor ama bunu tasarım ve kalite ile belli bir noktaya getirebiliriz. Bu yapmış olduğumuz etkinlikler ile Türk tasarım dünyası ile dünya tasarım dünyasının İnegöl’de neler yapıldığını anlaması adına bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Birçok tasarımı arkadaşımız mezun olduktan sonra İnegöl’de 2 bine yakın firmada iş fırsatı buluyor” dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “İki gün önce ihracat rakamlarımızı açıkladık. İnegöl 1 milyar 450 milyon dolar dış ticaret hacmi ile çok önemli bir sanayi şehri haline geldi. Bu gerçekleştirmiş olduğumuz ihracatın yüzde 40’ını mobilya sektörü karşılıyor. 950 milyon dolar İnegöl dış ticaret fazlası veriyor. Bu bağlamda baktığımızda biz ilçe statüsünde bir şehiriz. Ancak birçok ili ekonomik anlamda geride bırakarak ciddi şekilde ülke ekonomisine kaktı sağlayan şehir konumundayız. Dinamiklerimiz var, heyecanlı bir esnafa sahibiz. Bugün 6’ncısını düzenlediğimiz I’m Design programının birincisini başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bir kez dahi olsa Hindistan’da I’m Design düzenlemekten gurur duyuyorum. Bu projeler birliktelik ile hayata geçiyor. Bize destek veren kişi ve kurumlar ile oluyor. I’m Design projesi bu şekilde bu noktaya geldi. Bu şehir mobilya sektörü anlamında tabandan gelen, sanayici olan insanlarımız ile birlikte mobilya sektörü bu noktaya geldi. Türkiye’ye de hatırı sayılır bir katkı sağlamaya devam ediyor. Sanayi ve üniversite alanında eğitim almış siz değerli kardeşlerimiz ile sektörü geliştirmek durumundayız. Artık alaylı olmaktan çıkıp, daha profesyonel arkadaşların bize destek vererek geliştirmesini arzu ediyoruz. Sanayici olmak, patron olmak, iş yönetmek gibi herkesin bir işi olacak ama sizden ricam cesaretli olun, sizin gibi eğitim alan arkadaşlar sanayici olsunlar ki, Türkiye mobilya sektörü dünyada gelişmiş noktaya gelsin” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<