banner359

İdare Mahkemesinden Ali Doğru Kararı

.

24 Mart 2015 Salı 16:00 2015-03-24 16:56:43
İdare Mahkemesinden Ali Doğru Kararı
İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru’nun ataması hakkında, Bursa 3. İdare Mahkemesine açılan davanın esastan sonuçlandığını bildiren Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No`lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, “İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru`nun atamasının gayr-i meşru olduğu yargı kararıyla da tescil olunmuştur” dedi.

HÜLLE YOLUYLA ŞUBE MÜDÜRÜ YAPTILAR

Sendika binasında Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Şenol Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No`lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığının 31 Ekim 2013 tarihinde boş bulunan bin 709 Şube Müdürlüğü kadrosuna görevde yükselme sınavı yoluyla atama yapacağını duyurduğunu ifade ederek, “Bu kadrolardan 21`i Bursa`da olması gerekirken, Bakanlık Bursa`da 21 kadrosu bulunan Şube Müdürlüğü atamalarında hülle formülünü izlemiş, sınavı kazanan Şube Müdürü adaylarının mülakatları beklenmeden, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü`ne 2`si İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne olmak üzere 4 Şube Müdürünü atamıştı. Türkiye genelinde bin 709 Şube Müdürlüğü kadrosu için 5 bin 100 kişi mülakata çağrılırken, mülakat bekleyen Şube Müdürlerinin Bursa için şansı azalmıştı. Bursa`da açılan 21 kadro, gerçekleşen 4 atama ile 17`ye inmiş ve bu durum Bursa`da eğitimciler arasında tepkiyle karşılanmıştı. Özellikle meslek hayatı boyunca hak ederek ve sınav kazanarak kadrolu hiç Müdürlük yapmamış ama İnegöl`de yandaş sendika Eğitim Bir-Sen yöneticiliği yapmış Ali Doğru`yu Bursa`nın Arpalık Üniversitesi haline getirilen Bursa Teknik Üniversitesi`ne önce Daire Başkanı yapıp, 1 yıl 6 ay sonra da milletin aylarca sınavı kazanmak için uğraştığı Şube Müdürlüğü kadrosuna kul hakkı yiyerek hülle yoluyla Şube Müdürü yaptılar. Bunun üzerine Sendikamız konuyu yargıya taşımış, sorumluları hukuk önünde hesap vermeye çağırmıştı. İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı üyemiz Ahmet Erdal`ın Bursa 3. İdare Mahkemesinde açtığı dava esastan sonuçlanmış, İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne Ali Doğru`yu atayan Bakanlık davayı kaybetmiştir” dedi.

MİLLİ EĞİTİME KURUMLAR ARASI NAKİL İLE ŞUBE MÜDÜRÜ ATANAMAZ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü Ali Doğru`nun atamasının gayr-i meşru olduğunun yargı kararıyla da tescil edildiğini belirten Fatih Gümüş, “Bursa 3. İdare Mahkemesi; ‘Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il ve ilçe milli eğitim şube müdürü kadrolarına yapılacak atamaların görevde yükselme sınavında başarılı olma şartına bağlandığı, bu kadrolara öncelikle sınav sonucu başarılı olan personel arasından atama yapılması gerekliği açık olup, ancak istisnai durumlarda, sınav sonucu söz konusu kadroların dolmaması, hizmetine ihtiyaç duyulan personel ve boş kadro bulunması halinde, kurumlar arası nakil yoluyla hizmetin aksamaması amacıyla personel atanabileceği sonucuna varılmıştır. Bu durumda henüz görevde yükselme sınav sonuçları uyarınca boş kadrolara atama yapılmadan kamu yararı ve hizmet gerekleri ile yönetmelik hükümlerine aykırı olarak tesis edildiği anlaşılan dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır’ hükmü ile Milli Eğitime kurumlar arası nakil ile şube müdürü atanamaz demiştir” diye konuştu.

BAKANLIK ATAMAYI İPTAL ETMEK ZORUNDA

Bakanlığın bu mahkeme kararı doğrultusunda atamayı iptal etmek zorunda olduğunu ifade eden Gümüş, “Fakat olan yine her zaman olduğu gibi Bursa Milli Eğitimine olmuştur. Çünkü bu zatı-ı şahane kendisine tahsis edilmiş ve işgal makamı olarak gördüğü devletin Şube Müdürlüğü kadrosunda efendisinden aldığı emir doğrultusunda adamlıkta, şahsiyette, dik duruşta eğemedikleri, alt edemedikleri, kendilerine benzetemedikleri şeref abidesi okul Müdürlerimizi ki, buradan isimlerini de zikretmek istiyorum; Alanyurt 75. Yıl İlkokulu Müdürü Recep Yıldırımlı, İshakpaşa İlkokulu Müdürü Serhat Özdemir, İsaören İlkokulu Müdürü Kadir Doğanlar, Abdurrahman Öztarhan Anadolu Lisesi Müdürü İlhami Erdoğan, Kulaca İlkokulu Müdürü Bünyamin Buztaş, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu Müdürü Kadir Filiz ve Dumlupınar İlkokulu Müdürü Nevzat Bali Müdürlerimizi uyduruktan puanlama safsatasıyla sözde başarısız bulmuş, yandaşa koltuk açmak için kendisine bahşedilen makamın hakkını fazlasıyla vermiştir” dedi.

DOĞRU`NUN PUANLAMASI İLE YAPILAN MÜDÜR ATAMALARI MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ

Fatih Gümüş açıklamasına şöyle devam etti; “İnegöl`de gayr-i meşru Müdür Ali Doğru`nun puanlaması ile yapılan Müdür atamaları meşruiyetini kaybetti. Buradan kamuoyuna ilanen diyoruz ki; bu zatın imza attığı bütün uygulamalar hukuksuzdur. Yok hükmündedir. Uygulamaya koyulan bütün iş ve işlemler iptal edilmelidir. Bu hukuksuzluğa imza atanlar, bu hukuksuzluğa rıza gösterip pişkinlikte zirve yaparak hakkı olmayan koltuğu işgal edenler bilmelidir ki bu şaibe yaftası ilânihaye boyunlarınızda asılı, alınlarınızda yazılı kalacaktır. Uyarılarımıza gözlerinizi kapadınız körleştiniz. Uyarılarımıza kulaklarınızı tıkadınız sağırlaştınız. Şişkin egolarınız, uyarılarımızı dikkate almanıza hep mani oldu, kibir abidesi oldunuz. Bizden değilsiniz diyerek insanlara zulüm ettiniz, vicdanlarınızı kararttınız, yüreklerinizi kömürleştirdiniz. Şimdi yaptığınız bütün uygulamalarınız teker teker hukuk duvarına çarparak paramparça olmaktadır. Şaşkınsınız, paniktesiniz, acizsiniz. Buradan başta Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya`ya ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican`a sesleniyorum. Bu zatın imzasıyla uygulamaya koyduğunuz bütün iş ve işlemleri derhal iptal edin. Verdiği puanlarla görevinden aldığınız dürüstlük ve şahsiyet abidesi arkadaşlarımızdan özür dileyin. Son olarak görevden aldığınız bütün müdürlerimiz adına Hukukun bütün yollarının ısrarlı takipçisi olacağımızı ve ilgililer hakkında Adli ve idari suç duyurusunda bulunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

Son Güncelleme: 24.03.2015 16:56
Anahtar Kelimeler:
InegölMebAli Doğru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<