İGİAD'DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE ZİYARET

08 Mart 2022 Salı 15:25
İGİAD'DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE ZİYARET

İnegöl Genç İş İnsanları Derneğinin (İGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevda Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Meliha Akkan ve Cansu Özdemir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İGİAD’lı kadın üyeleri ziyaret ettiler. 

Ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Meliha Akkan, “Dünyada kadınların yüzyıllardır yürüttüğü özgürleşme ve eşit haklara sahip olma mücadelesinin hatırlandığı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, tüm emekçi kadınların daha iyi koşullarda hizmet vereceği günlerin gelmesini yürekten temenni ederiz. Bilindiği üzere, kadınların erkeklere oranla eşit haklara sahip olma yolunda ki mücadelelerin temeli 1857 yılında New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretle uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla yaptıkları greve dayanıyor. 1975 te kadınların seslerini duyurmaları için Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart’ı Dünya kadınlar günü olarak ilan etti. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi, yalnızca ekonomik göstergelerle değil, insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Unutulmamalıdır ki, kadınlara eşit hakların verilmesi Dünya barışını da güçlendirecektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde 1935 yılında pek çok devletten daha önce kadınlar olarak seçme ve seçilme hakkını elde ettik. Kadınlara hakkettiği değerin yalnızca bugün değil, her zaman verilmesi gerekmektedir. Bunun için İnegöl Genç İş İnsanları olarak bizlerde üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazır olduğumuzu belirtiriz. Tüm dünya da ki kadınların, haklı çabalarının karşılık bulmasını temenni ediyoruz” dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<