İhracatçıların sorunları masaya yatırıldı

25 Ağustos 2016 Perşembe 14:51 2016-08-25 14:54:17
İhracatçıların sorunları masaya yatırıldı

 İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantı salonunda yapılan toplantısında, İnegöllü ihracatçıların sorunları ve beklentileri masaya yatırıldı.

banner380
Toplantıya TİM yönetim kurulu üyesi, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı, İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile İnegöllü ihracatçılar katıldı.

BU SEKTÖRÜN GERÇEK SAHİBİ SİZLERSİNİZ

Toplantıda konuşan Ahmet Güleç, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu dinamizmi gösterebilmemiz için dünden daha fazla bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Sektör dernekleriyle çok yakın işbirliği içerisindeyiz. Gerek kağıt ve orman ürünleri, gerek kereste, gerek mobilya dernekleriyle Türkiye´nin her yerinde bir aradayız ve sektörü değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu sektörün gerçek sahibi sizlersiniz. Düşünceleriniz çok önemli. Toplantıda neleri çok yapıyoruzdan ziyade, sizlerin taleplerini konuşacağız. Mobilyacılar yoğunluktan dolayı bir araya gelemiyor. Gerçek ihracatçıları dinlemek istiyoruz. Gerçek ihracatçılar pazara dokunan insanlardır. İdeal etkinlik ve ideal tasarım, ihtiyacın gerektirdiği tasarımı ve etkinliği yapmaktan geçiyor. Dünyada iletişim ve işbirliği için dijital platformlar var. Fakat bizim gönderdiğimiz mailler bile zamanında ulaşamıyor. Hepimizin kendisine bir özeleştiri yapmamız lazım. Orada sizin birliğiniz var ve sizin için kararlar alınıyor. Artık büyük balık küçük balığı yutmuyor, hızlı balık yavaş balığı yutuyor ve geçiyor” dedi.

MOBİLYA SEKTÖRÜ TÜRKİYE´NİN MİLLİ SEKTÖRÜDÜR

Sektörün ana dinamiğinin KOBİ´ler olduğunu belirten Güleç, “Mobilya sektörü olarak ciddi bir sektörüz. İhracata dayanıyoruz. Yaklaşık 20 sektörün lokomotifiyiz. Kimya, ağaç ve orman ürünleri, deri, makine, lojistik ve birçok sektörün lokomotifiyiz. Mobilya sektörü onun için Türkiye´nin milli sektörüdür. İmalata dayandığı için dünyanın da lokomotifidir. İmalata dayanan bir sektör, o ülkede gelir adaletini de sağlıyor, gelir pastasının büyümesini de sağlıyor. Ticarete dayanan bir sektör olsaydık, bir yerden alıp, başka bir yere satsaydık, bu kadar hareketli bir sektör olamazdık. Dünyadaki karlar en fazla yüzde 3-5 ile geçer. Ama mobilya sektörünün yüzde 80´i Türkiye´nin milli kaynaklarına dayanıyor. 100 liralık mobilyada maksimum derecede 20 lira dışarıya gidiyor. Türkiye´nin her yerinde üretilebildiğine göre sektörün büyümesi ve daha çok fark edilmesi için aktif projelere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Konuşmanın ardından basın kapalı devam eden toplantıda, İnegöllü ihracatçıların sorunları ve beklentileri masaya yatırıldı.

Son Güncelleme: 25.08.2016 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<