İhracatlık kiraz hasadı başladı

29 Haziran 2023 Perşembe 11:15
İhracatlık kiraz hasadı başladı

 İnegöl'de ihracat ürünü olan Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı. Hasadı yapılan kirazlar Almanya, İngiltere, Avusturya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihracatı başladı.
İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, "3-4 gündür Napolyon kirazımızın hasadına devam etmekteyiz. Bu yıl İnegöl’ün ova köylerinde ihracat firmalarıyla anlaşmalar yapıldı. Yaptığımız anlaşmalarla Napolyon kirazını göndermemiz sebebiyle Napolyon piyasası biraz daha yükseldi. Şu an itibariyle kirazımızı 45-50 TL arasında hacı ata vermekteyiz. İhracatın girmesiyle iç piyasada da bir hareketlilik arz etti. Bu da doğal olarak üreticimizi memnun etti. Bahsettiğim bu köylerimizde Napolyon hasadı birkaç gün daha devam eder, akabinde diğer bayır köylerimiz; Kayapınar, Süleköy, Kıranköy’de yine firmayla yaptığımız görüşmeler sonucunda nasipse bayram sonrasında kiraz alımlarına devam edeceğiz." dedi. 

banner350

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<