banner359

İki kardeş gözleriyle dikkat çekiyor

29 Eylül 2019 Pazar 09:30 2019-09-29 11:34:38
İki kardeş gözleriyle dikkat çekiyor

İnegöl’de yaşayan Selman ailesinin iki çocuğunun birer gözü kahverengi, birer gözü mavi olması görenleri hayrete düşürüyor. Tıp’ta Heterokromi olarak bilinen özellikle dünyaya gelen iki kardeş gözleriyle ilk önce anne babasını şaşırttı. Suat (36) ve Esra Selman (28) çiftinin ilk çocuğu olan Mehmet, 2008 yılında dünyaya geldi. Aylar sonra Mehmet’in gözlerinden biri mavi, diğeri kahverengi olarak doğdu. Sağlık kuruluşlarına başvuran aile, Mehmet’in görme konusunda sıkıntı çekmeyeceğini öğrenince mutlu oldular. Genç anne ve baba, ikinci çocukları olan Kerem’i 2015 yılında kucağına aldıklarında ikinci şoku yaşadılar. Kerem’de ağabeyi gibi iki farklı göz rengine sahipti. İki özel göz rengine sahip çocuklara sahip olan ailenin mutluluğu gün geçtikçe arttı.

GÖREN FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR

Baba Suat Selman, oğulları görenlerin önce çok şaşırdıklarını ardından ise fotoğraf çektirmek istediklerini belirtirken, reklam ajanslarından da teklif geldiğini dile getirdi.

ÇİFTE MUTLULUK

Baba Suat Selman, “2008 yılında Mehmet ismini verdiğimiz erkek çocuğumuz dünyaya geldi. Başlarda çocuğumuzun gözlerinin rengini fark edemedik. 6 ay sonra Mehmet’in gözlerinin rengi biri kahverengi ve diğeri mavi olmak üzere netleşmeye başladı. Başlarda bu durumdan rahatsız olduk. Doktorlara gittik, herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Bu durum hoşumuza gitmeye başladı. Bizi en mutlu eden şey görme problemi olmamasıydı.  Bundan 4 yıl önce Kerem(4) ismini verdiğimiz ikinci çocuğumuz dünyaya geldi. Onun da gözleri aynı olunca bizi daha da şaşırttı ve mutlu etti.” dedi.

GÖREN FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR

Çocuklarını görenlerin şaşırıp ardından fotoğraf çektirmek istediklerini belirten baba Selman, “Okul hayatında arkadaşlarının sağduyu ve öğretmenlerinin desteğiyle bu durumu aştı. Özel çocuklara sahibiz ve mutluyuz. Çevremizde çocuklarımızı görenler hemen gelip fotoğraf çektiriyorlar. Görenler ‘lens mi kullanıyorsunuz, kaza mı geçirdiler?’ diye soranlar oluyor. Olayı öğrenince çok şaşırıyorlar. Bu durumu fark edenlerin ilk isteği fotoğraf çektirmeleri oluyor.” Şeklinde konuştu.

ŞAŞIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Selman, Düşünmeleri halinde 3. Çocuklarının da aynı gözlere sahip olması halinde şaşırmaya ve mutlu olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İNSANLARI BÖYLE DAHA GÜZEL GÖRÜYORUM

Mavi ve kahverengi gözlere sahip olan 11 yaşındaki Mehmet Selman ise, “Doğuştan iki gözümün rengi farklı. Doğduğunda kardeşimin gözlerini görünce bende aynaya baktığımda gözlerimin farklı olduğunu anlayıp şaşırmıştım. Büyüdüğüm okula gittiğimde arkadaşlarım da çok beğeniyorlardı. Şimdi çok mutluyum. Beni gören fotoğraf çektiriyorlar. Hoşuma gidiyor. İnsanları iki farklı renkli gözlerden aynı görüyorum. İnsanları böyle daha güzel görüyorum.” dedi.

BÖYLE ÇOCUKLARIM OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM

Anne Esra Selman da, “Mehmet dünyaya geldiğinde çok şaşırmıştık, Mehmet’e alıştık. Kerem dünyaya geldiğinde daha da çok şaşırdık. Böyle çocuklarım olduğu için çok şanslıyım. Çok mutluyum. Çocuklarımı çok seviyorum” dedi.

Son Güncelleme: 29.09.2019 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<