banner359

İkinci el otoda durgunluk

12 Aralık 2016 Pazartesi 09:38 2016-12-12 09:43:11
İkinci el otoda durgunluk

 İkinci el oto pazarındaki hareketlilik satışlara yansımıyor. Sabahın erken saatlerinde araçlarını satmak için gelen vatandaşlar kuru kalabalıktan dert yanıyor.

Yılbaşından sonra 1.6 motor hacmine sahip lüks araçlara gelecek olan ÖTV zammı nedeniyle hareketlenmesi beklenen ikinci el otoda durgunluk devam ediyor.

PAZARLIK YAPAN YOK

İkinci El Oto Pazarına giriş yapan otomobil sahipleri, araçlarını satmak bir tarafa müşterilerle pazarlık dahi yapamadıklarını söylüyor. Çeşit çeşit model ve her bütçeye uygun araçların bulunduğu ikinci el oto pazarına gelen müşterinin çok olduğunu ifade eden satıcılar, gelen vatandaşlarında sadece araçlara baktığını belirttiler.

FİYATLAR ÇOK YÜKSELDİ

İkinci el piyasasında bu yıl yurt içinde yaşanan olaylardan dolayı bir kıpırdama olmadığını belirten galericiler, “Yıl ortasının itibaren satışlar çok düştü. Yılsonunda sıfır araçlarda olan kampanyalar, sıfır faizli ve takas destekli kampanyalar ikinci el piyasasını durdurdu. Ayrıca fiyatların internet üzerinden vatandaşlarca şişirilmesi, piyasayı da çok yükseltti. Bu nedenle de satışlar çok düştü ve piyasanın da oynamamasına etki etti. İkinci el de kıpırdanmaların yaşanmamasının nedeni internet piyasası ve ekonomik nedenler. İnsanların şuan ki ekonomik durumlarıyla ile alakalı da durgunluk var” dedi. 

Son Güncelleme: 12.12.2016 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<