banner359

İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

19 Ekim 2017 Perşembe 09:50
İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert yaptığı açıklamada, sıfır araçlara Motorlu Taşıtlar Vergisi´ne (MTV) yeni yıldan itibaren yüzde 25 zam yapılmasının ikinci el otomobil piyasasında hareketliliği arttırdığını belirtti.

İlk olarak yüzde 40 açıklanan MTV zammının daha sonra yüzde 25´e çekildiğini ifade eden Başkan Erezsert, “MTV zammı ikinci el araçları ilgilendirmiyor. Yapılan zam 2018 yılında trafiğe çıkacak araçlara yapıldı. Bu da ikinci el araçlara olan rağbeti arttırdı. İşlerimiz şuan çok güzel. Piyasa hareketlendi. Bu zam haberi ikinci el araçlarda herhangi bir fiyat artışı yaratmadı. Fiyatlar aynı. 2. ele talep çok fazla var. Araba pazarının yanı sıra Oto Kooperatifimize de çok sayıda misafirimiz akın ediyor. Alım-satımlarımız çok güzel. Bu ziyaretçilerimizin çoğu aktif olarak alışveriş yapıyor. Güvenli alışverişin tek adresi İnegöl Oto Kooperatifidir. Dışarıdan yapılan alışverişlere, internet alışverişlerine dikkat edilmesi gerekiliyor. Sahtekarlık ve dolandırıcılık had safhada. Mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlarımız sağlam çatılar altında alışveriş yapsınlar. İnternetten veya araba pazarından ağzı yanan herkes güvenli alışverişin sağlandığı oto galericiler sitesine akın ediyor” dedi.

ARAÇ FİYATLARINI MEVSİM DEĞİŞTİRMEZ

İnsanların aklında ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili yanlış bir bilginin olduğunu belirten Ezersert, “İkinci el piyasasında kışın işler daha hızlanıyor. Alım ve satım daha kolay oluyor. Eski mantık kalmadı. İnsanlarda yazın araçlar pahalı olur, kışın ise ucuz olur diye bir mantık var. Bu yanlış. Araç fiyatları mevsime göre değişmez. Araçların fiyatları bellidir. Bu fiyatı mevsim etkilemez. Araç fiyatı kışın düşer, yazın yükselir diye bir mantık yok. Bizler tabi ki İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi olarak kış sezonundan memnunuz. Ayrıca sezon öncesi sıfır araçlara yapılan MTV zammı işlerimizi daha da hareketlendirdi” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent 2017-10-19 12:17:21

Hocam kooperatif başkanının dünyadan haberi yok 2.el araçta alsan 2018de ödenecek vergi %18zamlı

<