banner359

İkinci elde yaprak kıpırdamıyor

24 Kasım 2016 Perşembe 10:15 2016-11-24 10:16:51
İkinci elde yaprak kıpırdamıyor

 Yıl ortasından itibaren satışlarda düşüşler yaşanan ikinci el otoda, yılsonunda sıfır araçlarda başlayan kampanyalarla piyasa tamamen durdu.

Fiyatların internet üzerinden vatandaşlarca şişirilmesinin ikinci elde piyasayı yükselttiğini ifade eden OTOKOOP Başkanı Selim Köktürk, bu nedenle de satışların düştüğünü belirtti.

SANAL FİYATLAR PİYASAYI ÇOK YÜKSELTTİ

İkinci el piyasasında bu yıl yurt içinde yaşanan olaylardan dolayı bir kıpırdama olmadığını belirten Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOOP) Başkanı Selim Köktürk, “Yıl ortasının itibaren satışlar çok düştü. Yılsonunda sıfır araçlarda olan kampanyalar, sıfır faizli ve takas destekli kampanyalar ikinci el piyasasını durdurdu. Ayrıca fiyatların internet üzerinden vatandaşlarca şişirilmesi, bu sanal bir şişiş ama piyasayı çok yükseltti. Bu nedenle de satışlar çok düştü ve piyasanın da oynamasına etki etti. Bununla alakalı hiç bir şey yapılamaz. Serbest piyasa internet piyasası. Herkes istediği rakamı oraya yazmakta özgür. İnternet üzerinden satış siteleri var. İnsanlar oradan araçları görerek, fiyatlarını kendilerine göre yazabiliyor. Herkes istediğini yazabiliyor ama böyle piyasanın da şişmesine neden oluyor. İşlerin de bu noktaya gelmesine de neden oluyor. İkinci el de kıpırdanmaların yaşanmamasının nedeni internet piyasası ve ekonomik nedenler. İnsanların şuan ki ekonomik durumlarıyla ile alakalı da durgunluk var” dedi.

ÖTV ZAMMI GELİYOR

Sıfır araçlarda ÖTV düzenlemesinin yasalaştığını ifade eden Köktürk, “Ama tam net olarak açıklanmadı. Lüks araçlarda değişkenlik olacak. Lüks araçlarda yüzde 45´lerden, yüzde 70´lere çıkacak. Bu söyleniyor ama tam anlamıyla net bir şey yok. Kesin olan bir şey var ÖTV artışı olacak” diye konuştu.

UMUTLUYUZ AMA…

Selim Köktürk, “2017´deki ekonomik duruma göre, yani devletimizin ekonomik şartlarına göre değişkenlik olabilir. Umutluyuz ama fazla da bir şey söyleyemiyoruz” şeklinde konuştu.  

Son Güncelleme: 24.11.2016 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<