İl İl Gezerek Türbeleri Ziyaret Ediyor

08 Haziran 2017 Perşembe 15:57 2017-06-08 16:01:10
İl İl Gezerek Türbeleri Ziyaret Ediyor

 Yayınlandığı ilk bölümden itibaren izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul´dan esirlenerek Osmanlı Devleti kurucularından Ertuğrul Gazi´nin kıyafetlerini giyen Hamza Çukur, il il gezerek türbelerde dua ediyor.

banner380
Aslen Giresunlu olup memleketinden yola çıkan ve Türkiye´deki türbeleri gezmeyi amaçlayan 63 yaşındaki Hamza Çukur´un duraklarından biri de İnegöl oldu. Ertuğrul Gazi´nin kıyafetleri ile İnegöl sokaklarında gezen Çukur´u görenler “Hoş geldiniz Paşam” diyerek karşıladılar.

OSMANLI´YI ÇOK SEVİYORUM

Yaklaşık 3 yıl önce felç geçiren ve sağlığına kavuşunca kendisini türbelerde dua etmeye adayan Çukur, bunda Diriliş Ertuğrul dizisinin payının büyük olduğunu söyledi. Osmanlı Devleti´ni çok sevdiğini dile getiren Çukur, “Ben Osmanlıyım. Osmanlı´yı çok seviyorum ve Ertuğrul Gazi hayranıyım. Felç geçirdim ve hastalığımdan Allah´ın izniyle kurtuldum. Türkiye´de 76 tane il gezdim. Muş´tan buraya geldim ve Bursa 77´nci il oldu. Her gezdiğim ilde türbelerde dua ediyorum. İnegöl´de de İshakpaşa türbesine ve Turgutalp´in türbesine gideceğim. Türkiye´deki tüm türbeleri gezmeyi hedefliyorum. Buradan sonra durağım neresi olur, Allah hangi yönü tayin ederse orası olacak” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 08.06.2017 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<