banner359

İlk adım atıldı

20 Haziran 2019 Perşembe 17:32
İlk adım atıldı

İnegöl Belediyesi’nin çiftçileri tek çatı altında toplamak adına öncülük ederek oluşturduğu İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde kurulacak olan; soğuk hava deposu, paketleme ve işleme tesisinin yer alacağı 30 bin m2’lik alanın devir işlemleri tamamlandı.

İnegöl Belediyesi, çiftçileri tek çatı altında toplayarak şehrimizde üretilen tarımsal ürünlerin depolama sorununu çözerek oluşturulacak pazarlama ağı ile çiftçilere daha fazla gelir sağlanması hedefiyle İnegöl Üretken Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kısa bir süre önce resmen hayata geçirmişti. İlk genel kurulunu yapan kooperatif, genel kuruldan soğuk hava deposu, paketleme ve işleme tesisin yapımıyla ilgili yetkiyi de almıştı. Tesislerin kurulacağı alanın tapu devir işlemleri, yapılan girişimler sonucunda tamamlandı.

30 BİN M2 ALANIN DEVRİ TAMAMLANDI
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrimizin tarım markasını geliştirmek, kalitesi tartışılmaz olan ürünlerimizin; depolama, pazarlama ve ihracat başta olmak üzere daha doğru pazarlara satışıyla ilgili atılımlar yapmak adına İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kısa bir süre önce hayata geçirdik. Burada amacımız şehrimizdeki çiftçileri tek çatı altında toplayıp bir güç haline getirmek ve mobilyada yazılan başarı öyküsünün bir benzerini tarımda da başarmak. Bu hedefle çıktığımız yolda, belediyemiz katkıları ve ortaklığında kurulan S.S. İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize daha öncede taahhütte bulunduğumuz üzere Deydinler Mahallemizde 30 bin m2’lik alanı kapsayan bir yer aldık. Kooperatifimiz üzerine tapu işlemleri yapıldı. Tapu devir teslim işlemlerimizi de tamamlayarak bu müjdeyi kamuoyu ile paylaşmak istedik” dedi.

SOĞUK HAVA DEPOSU, PAKETLEME VE İŞLEME TESİSİ KURULACAK
Alınan yerin kullanımı ve yapılacak çalışmalara ilişkin de bilgiler veren Taban, “Bu arazide daha önce de beyan ettiğimiz gibi tarımsal ürünlerimizin sağlıklı şekilde tutulabileceği soğuk hava deposu, ürünlerin işlenmesi için paketleme ve işleme tesisi yapılması için genel kurulda üyelerimizden yetkiyi almıştık. Yetkiyi aldıktan sonra yönetim kurulumuz ve ilgili belediye çalışanlarıyla çok kısa sürede zor bir işi başararak TKDK kurumuna projemizi zamanında yetiştirerek müracaatını yaptık. Belediyemiz ve kooperatif aracılığıyla üyelerimizin ürünlerini hak ettiği değerde satması ve üretici ile tüketiciyi direkt buluşturma çabalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<