İlk Öğrenci Kafilesi Çanakkale'ye Uğurlandı

.

08 Nisan 2015 Çarşamba 17:22 2015-04-08 17:33:24
İlk Öğrenci Kafilesi Çanakkale'ye Uğurlandı

 İnegöl Belediyesi tarafından 'Çanakkale Zaferinin 100. senesinde 2015 öğrenci şüheda ile buluşuyor' sloganıyla Çanakkale kültür gezilerinde ilk öğrenci kafilesi Çanakkale'ye uğurlandı.

Otobüsün uğurlanmasının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi olarak “Çanakkale Zaferinin 100. yılında 2015 öğrenci Şüheda ile buluşuyor” sloganıyla öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Belediye olarak son 3 yıldır 50 yaş üstü halkımıza ücretsiz kültür gezileri yapıyoruz. Bugüne kadar Bursa’ya, Çanakkale’ye son olarak da geçtiğimiz yıl Konya’ya geziler düzenlemiştik. Bu yıl 4.sünü gerçekleştireceğimiz organizasyonda, halkımızın farklı şehirlerle ilgili talepleri vardı. Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olması sebebiyle bu yılki gezi programının gençlerimize yönelik olmasını, İnegöl gençliğinin Çanakkale’ye giderek o atmosferi soluyup, o manevi duyguyu tatmasını istedik” şeklinde konuştu.

DERS ALACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR 

Konuşmasının sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamına proje verdikleri destek için teşekkür eden Başkan Aktaş; “Çanakkale’de ders alacağımız, ibret alacağımız çok şey var. Biz çocuklarımıza Çanakkale’yi, orada yaşanan insanlık dramını ne kadar anlatırsak anlatalım gidip orada gördükleri kadar etkili olmayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple bu yıl Çanakkale zaferinin 100. Yılı olmasını da göz önünde bulundurarak kültür gezilerimizi Çanakkale’ye yapmaya karar verdik. İnşallah evlatlarımız için hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.   

banner380

Son Güncelleme: 08.04.2015 17:33
Anahtar Kelimeler:
InegölÇanakkeleGezi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<