banner359

İMOB, inegöl'e yaradı

31 Ocak 2017 Salı 11:01 2017-01-31 11:44:02
İMOB, inegöl'e yaradı

 Mobilya alanında Türkiye´nin en büyük ve tek uluslar arası fuarı olan CNR İMOB-13. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, İnegöl mobilyasına yaradı.

24-29 Ocak 2017 tarihleri arasında açık kalan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını kapattı. Stand açan 450 mobilyacıdan 220´sinin İnegöllü olduğu fuara İnegöllüler damgasını vururken, fuar oldukça verimli geçti.

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı ve İMOB fuarı katılımcı firması sahibi Özcan Ayhan, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ ve Mobilya Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, İMOB´un MODEF fuarlarına katkısının olacağını ifade ettiler.

DİK DURUŞ SERGİLEDİLER

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İMBOB, Türkiye´de düzenlenen en önemli fuarlardan biridir. Ülkenin farklı şehirlerinden katılımcı mobilyacılar var. İnegöl´den de 200´ün üzerinde firmamız fuara katıldı. Fuar süresince yurt içi ve dışından ziyaretçilerimiz geldi. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan hain saldırılar, bazı yurtdışı ziyaretçilerimizi etkilemiş olsa da, yine de gelenlerin sayısı fena değildi. Yurtdışı alıcılarımızı da dolar kurunun yükseldiğini daha uygun fiyata mobilya almak için çaba sarf ettiklerini gördük. Mobilyacılarımız bu konuda dik duruş sergilediler. Karsız satış yapmadıklarına inanıyorum. Her ne kadar ürün tanıtımı olsa da ticarete de ihtiyaç olduğu gerçektir. Mobilyacılarımız gerçekten yine de her şartlarda olduğu gibi fuar şartlarında da taviz vermeyerek ürünlerini değerinde satışa sundular. Çoğunluğun memnun olduğunu düşünüyorum” dedi.

MODEF FUARINI TANITTIK

Başkan Ayhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İki aylık kışımız kaldı. Bu aylarımızı da dolu dolu geçireceğiz. Mart ayında da MODEF fuarımız var. İMOB´un da İnegöl MODEF fuarına olumlu etkisi olacaktır. İMOB´da aynı zamanda MODEF Fuarımızın davet ve tanıtımlarını yaptık. MODEF fuarı ziyaretçilerimizi artırmayı hedefliyoruz. İnegöl birlik ve beraberliğini İMOB´da da gösterdi. Biz birlikte hareket ettiğimiz sürece İnegöl mobilyacılarını ezemezler, yıkamazlar. Zirvede olanlar her zaman hedeftir. Bu bilinçle zirvedeki yerimizi koruyarak, yeni tasarımlarla daha da hareketli olmanın çabasındayız. Mobilyacılarımız son derece bilinçliler. Nerede ne şekilde hareket edebileceklerini biliyorlar. Mobilyacılarımızı tebrik ediyorum.”

YENİ FUAR ALANI İVEDİLİKLE İHTİYAÇTIR

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “Fuara İnegöl olarak 185 firmamız katılım sağladı. Katılım sağlayan firmaların fuara hazırlanışı, stantlar ve ürünler farkını gösterdi. İnegöl olarak fuara iyi hazırlanan İnegöl firmaları oldu. Ziyaretçi açısından memnunuz. Yurtiçi ve dışından fuara ziyaretçiler geldi. Alışveriş noktasında ekonomik konjonktürde beklenenden daha iyiydi. Hem ziyaretçi hem de alışveriş noktasında olumlu bir fuar geçti. Şu da bir gerçek ki, artık İnegöl´de de daha modern fuar alanı ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Çalışmalarımız devam ediyor. Firmalarımızdan gelen talepler doğrultusunda modern fuar alanı ivedilikle İnegöl´e ihtiyaçtır” dedi.

İMOB´da, İnegöl´de 21-26 Mart 2017 tarihleri arasında düzenleyecekleri MODEF fuarı için tanıtımları da yaptıklarını ifade eden Uğurdağ, İMOB´unda MODEF fuarlarına desteğinin olacağını da sözlerine ekledi.

HEDEFİN 3´TE BİRİNİ YAKALADIK

Mobilya Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç´te, “Çok yabancı ziyaretçi geldi. Yabancılar açısından tedirginlikler var diyorlardı. Kötü propaganda olduğunu söyledik. Çok çalıştık ve ziyaretçilerimiz geldi. 2016 yılında Şangay, ABD ve Hindistan, Fas, Suudi Arabistan gibi ülkelere heyetlerle gittik. Dünyayı paylaştık. 13 bin kişiden oluşan dünyadaki iyi alıcıların üzerinde durduk. VİP müşterilerimizin rakipleri de beraberinde geldiler. Memnun oldular. İMOB, dünyanın vazgeçilmez fuarları arasına girdi. Hedefi yakaladık. Ticaret anlamında bereketli fuar oldu. Yabancıların hepsi alışveriş yaptı. Mobilya ihracatımızda 3 Milyar dolar hedefinin 1 Milyarının bağlantısının altyapısını İMOB´da yaptık” dedi.

İNEGÖLLÜLER FUARIN VAZGEÇİLMEZİ

İnegöllü mobilyacıların İMOB fuarının vazgeçilmez katılımcıları arasında olduğunun altını çizen Güleç, “Fuar yüzde 25´i İnegöllü mobilyacılardan oluştu. MODEF, başarılı işler yapıyor. İnegöl´ün, uluslararası platformlarda ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. İMOB´da, MODEF´i de tanıtmış oluyoruz. İnegöl‘ün dünyaya açılmasında bu fuarın büyük katkısı olacaktır. Türkiye bir mobilya ülkesi imajını daha da yakalamak ve ihracat rakamlarını artırmak için kalite, tasarım konusunda firmalarımızı biraz daha dikkatli olmayla davet ediyorum. Bu senenin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 




Son Güncelleme: 31.01.2017 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<