İMOS Yönetim Kurulu'nda Görev Dağılımı Yapıldı

07 Nisan 2021 Çarşamba 09:43 2021-04-07 12:56:11
İMOS Yönetim Kurulu'nda Görev Dağılımı Yapıldı

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (İMOS) geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulunda göreve gelen Osman Aybil başkanlığındaki yönetim kurulu görev dağılımı yaptı. 

banner380


İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (İMOS) geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulunda göreve gelen Osman Aybil başkanlığındaki yönetim kurulu görev dağılımı yaptı. Görev dağılımına göre; başkan yardımcılıklarına Mesut Tahirler ve Mesut Aydın getirilirken, İbrahim Tanhan sayman üye, Bilal Şenel ise sekreter üye olarak belirlendiler.  Fatih Üner, Hasan Varlı, Taner Mollaer, Sedat Portakal, Şükrü Gümüş, Caner Çetin, Abdullah Boztepe ve Tayfun Fergana da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacaklar. 
İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aybil, görevi devraldıktan sonra Yönetim Kurulu olarak yaptıkları ilk toplantıda görev dağılımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Görev dağılımımız hayırlı olsun. İMOS’un başarı yolculuğunu daha da ileri taşımak amacındayız. Dünyanın en büyük 8. mobilya ihracatçısı ülkesiyiz. Dokuz yıl içinde dünyada pazar payımızı iki katına çıkarmayı başardık. Türkiye, mobilya ihracatında son dönemde artış oranında hep ilk üç ülke arasında oldu. 3 milyar dolardan fazla dış ticaret fazlası veren sektörümüzü istikrarlı bir şekilde büyütmek için İMOS olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi. 
Sektörün, ihracatta ilk 5 ülke arasına girme hedefi olduğunu, bu amaçla 10 milyar dolarlık ihracatın hedeflendiğini söyleyen Aybil, bunun için katma değeri daha yüksek ürünler üreterek, ihracatta kilogram birim fiyatını artırmayı amaçladıklarını söyledi. 
İMOS’un bu doğrultuda yeni ve güçlü ihracat pazarlarına odaklanacağını ifade eden Başkan Aybil, “Tasarım ve markalaşma çalışmalarına daha da ağırlık vererek, geleneksel Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarlarının yanı sıra kişi başına milli geliri yüksek ülkelere yönelik çalışmalarımız hız kazanacak. Mobilya sektörü, bugün olduğu gibi gelecekte de ülke ekonomisinin en dinamik sektörleri arasında yer alacak. İMOS olarak, bu sürece öncülük edeceğiz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.04.2021 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<