banner359

İMYO'da Anlamlı Çanakkale Etkinliği

18 Mart 2016 Cuma 18:50 2016-03-18 19:03:10
İMYO'da Anlamlı Çanakkale Etkinliği

 18 Mart Çanakkale Savaşı Zaferinin 101. Yıl kutlamaları kapsamında İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencileri anlamlı bir program gerçekleştirdi. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen programda, savaşta Mehmetçiğin içerek yaşama tutunduğu Üzüm hoşafı da öğrencilere ikram edildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili açıklama yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Tolga Bahadır Şimşek, “100 Yıllık Çanakkale Zaferi bizim namusumuzdur. Bu vatan  toprakları bizim ilelebet kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımız ortak paydamız olacaktır. Biz eğitmenler olarak tüm öğrencilerimize akademik alanlar dışında vatan olgusunun, devletin milletiyle bölünmez bütünlüğü olgusunu tüm derslerde ve konuşmalarımızda aşılamaya çalışıyoruz. Son dönemde yaşanan acı olaylar halkımızı ve milletimizi birbirine daha fazla kenetleyen yaşanan acıları paylaşan ve duyarlılık gösteren hale getirdiğini düşünmekteyim. İçinde bulunduğumuz bu hassasiyet içerisinde İnegöl halkı ve öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlayan sosyal, kültürel ve tarihi tüm etkinlikleri oluşturmaya hızla devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak özellikle çevre illeri ve ilçeleri de göz önünde bulundurarak, öğrencilerimize çok özel katkıları olan maddi manevi desteğini esirgemeyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere tüm yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi.

Konuşmanın ardından Çanakkale Savaşını anlatan sunum izleyenleri duygulandırdı. Öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi şiirleri okunurken, istiklal marşını da hep bir ağızdan söylemeleri dikkat çekti.

HOŞAF DAĞITILDI

Programın sonunda öğrencilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

Son Güncelleme: 18.03.2016 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<