banner359

iNDAK Ekibi 7/24 Göreve Hazır

11 Şubat 2019 Pazartesi 16:01
iNDAK Ekibi 7/24 Göreve Hazır

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), 2 günlük kış kampını tamamladı. 16 kişilik ekip, zorlu şartlarda gerçekleştirdiği kampta, başarılı çalışmalarıyla adeta şov yaptı.

İnegöl’de olası afete karşı müdahale için gönüllü bireyler tarafından kurulan ve sadece şehrimizde değil civar bölgelerde de faaliyetlerde bulunan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), gönüllü üyelerin kondisyonunu düşürmeme adına belirli aralıklarla gerçekleştirdiği kamp etkinliklerini Oylat bölgesinde yapılan kış kampıyla sürdürdü.

ZORLU ŞARTLARDA BAŞARILI KAMP

Tamamı gönüllü bireylerden oluşan ekip, hem eğitim hem de kondisyonu sağlamak adına geçtiğimiz hafta sonu 2 günlük kış kampı düzenledi. 16 kişinin katıldığı kış kampı, Oylat bölgesinde Mesruriye kırsal Mahallesinde Oylat mağarası üzerindeki Sivrikaya’da yapıldı. 2 günlük kamp süresince zorlu şartlarla mücadele eden İNDAK ekibi, adeta dosta güven veren çalışmalara imza attı.

HER AN GÖREVE HAZIRIZ

Kış kampına ilişkin açıklama yapan İNDAK Basın Sözcüsü Yahya Bozkurt, İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi’nin her an göreve hazır halde kalabilmesi adına eğitim ve kamp çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Olası bir doğal afet veya İNDAK’a ihtiyaç duyulabilecek bir olayın her an yaşanabileceğinin bilincinde olduklarını kaydeden Bozkurt; “Biz de gönüllü ekibimizle her an hazır şekilde kalabilmek adına geçtiğimiz hafta sonu Oylat bölgesinde 2 gün süren bir kış kampı gerçekleştirdik. 16 üyemizle yaptığımız kış kampı oldukça verimli ve başarılı oldu. Oylat mağarası üzerinde bulunan Sivrikaya mevkiinde gerçekleştirdiğimiz kampta, İNDAK ekibi çadırda konaklayarak hem hava koşullarına hem de coğrafi zorluklara meydan okudu” dedi. Yapılan eğitim ve kamp içeriği hakkında da bilgiler veren Yahya Bozkurt; “2 günlük kamp süresince kayıp arama kurtarma eğitimi, köprü kurma eğitimi ve yüksekten iniş eğitimlerimiz oldu. Ayrıca gece eğitimleri de gerçekleştirdik. Mesruriye bölgesinde gece kayıp arama eğitimi ve yine gündüz eğitimlerimizde yamaç aşağısından yukarıya yaralı taşıma eğitimlerimiz oldu. Tüm üyelerimiz kamp süresince özverili şekilde görevini yerine getirerek hazır olduklarını gösterdiler. İnşallah bizlere ihtiyaç duyulacak bir olay yaşamayız temennisiyle, olası bir olumsuzluğa karşı da her an hazır şekilde bekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Gönüllü üyelerimize ve bizlere destek veren kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<