banner359

İnegöl Agd Yeni Yerinde

.

30 Ekim 2014 Perşembe 10:21 2014-10-30 10:26:54
İnegöl Agd Yeni Yerinde
 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesinin, Kemalpaşa mahallesi Mahmut Esatbey caddesi, Göçmen Camii karşısındaki yeni Hizmet Binası hizmete açıldı.

Açılış törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, SP Bursa İl Başkan Yardımcıları İsmail Özdemir ve Salih Berber, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ve bazı yönetim kurulu üyeleri, İNİYAD Başkanı Fikret Bayram ile davetliler katıldı.

AGD İnegöl Şubesinde eğitim gören Mehmet Fatih Yıldız isimli öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yakup Çetin, “Bugün buruk bir mutluluk, buruk bir sevinç yaşıyoruz. Dün Karaman Ermenek’teki bir maden ocağında su baskını oldu ve 18 işçi kardeşimiz bu an itibariyle halen kurtulamadı. Rabbimizden duamız, niyazımız o dur ki, inşallah onları ailelerine sağ salim kavuştursun. Bizim Anadolu Gençlik Derneği olarak bir derdimiz var. Biz bu toplumun, bu milletin, insanların ve tüm insanlığın geleceğini teminat altına alacak, geleceğin kararını verecek insanları yetiştirmek zorundayız. Bu manada iyi veya kötü bütün gençler, bütün çocuklar bu insanlığın geleceğidir. Bu anlamda biz bu mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beyefendi başta olmak üzere, onun şahsında bütün İnegöllü kardeşlerimizden şunu istiyorum; İnegöl Anadolu Gençlik Derneğimiz sizlerin, bizlerin çocuklarına sahip çıkmak için gece demeden, gündüz demeden, belki biz konfor içinde yaşarken, bu kardeşlerimiz mücadele içerisindeler. Bizler de üzerimize düşen ne ise, hangi adımı atmamız gerekiyorsa, biran bile tereddüt etmeyelim, gereğini yapalım. Rabbim hayırlı mübarek etsin” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu ülkeye çok büyük hizmetleri geçmiş, bu gençlerin yetişmesinde, hatta bugünkü ülkeyi yönetenlerin hocalığını, ağabeyliğini, büyüklüğünü yapmış rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı, bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Bugün aynıca Cumhuriyetin 91. yılı, bununda hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ermenek’te elim bir kaza yaşandı. Duamız ve temennimiz odur ki, hiçbir sıkıntı yaşanmadan atlatılır, ancak süreç biraz sıkıntılı. Şu saatte duadan başka yapılabilecek hiçbir şey yok. İnegöl olarak şanslı şehirlerden bir tanesiyiz ama çalışmak, gayret etmek, bu tür mekanların sayısını artırmamız lazım. Anadolu Gençlik Derneğimizin hemen yanı başında İlim Yayma Cemiyetinin öğrenci yurdu var. Burada da gençlerimizin zihinleri, beyinleri, gönülleri doyuruluyor. Anadolu Gençlik Derneğini zaten herkes biliyor. Türkiye satında çok önemli çalışmalara, hizmetlere imza atıyor. Yaz kursları düzenleniyor, kış programları düzenleniyor, farklı farklı aktivitelerle, maalesef çeşitli tehlikelerle karşı karşıya olan gençleri, onların yaşadığı ortamı normalleştirmeye, güzelleştirmeye çalışıyor. Allah hepsinin gayretlerini artırsın, emeklerini zayi etmesin. Bu noktada emeği geçen, geçmişte kim varsa teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun. Bugünden sonra daha fazlasının yapılması gerektiğini çok net bir şekilde anlıyoruz. Çünkü coğrafyamızdaki olayları, yapılan çalışmaları, faaliyetleri hepiniz görüyorsunuz. Türkiye’nin konjonktürel olarak ne kadar önemli bir noktada olduğunu, ülke olarak bizi ne kadar büyük tehlikelerin beklediğini, hepimiz çok net bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla hem iyi yetişmiş Hukukçular, iyi yetişmiş Mühendisler, işadamları, Hakimler, Savcılar, velhasıl hangi kademede olursa olsun, iyi yetişmiş insanlara ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Buna manevi bir çerçevede koymak gerekiyor. Siz çok kaliteli Doktorlar, Mühendisler, Hakimler, Savcılar yetiştirebilirsiniz ama içinde Allah korkusu ve insan sevgisi yoksa, bu ortaya çıkanların hiçbir değeri yoktur. Bu işleri de böyle mekanların yerine getireceğini unutmamak lazım. Bana göre her anne-babanın bu tür mekanları desteklemesi lazım. İnegöl’de gerçekten bu manada hizmet veren kurumlarımız var. Anadolu Gençlik Derneği de bu önemli kurumlarımızdan bir tanesidir. Mahmut Esatbey caddesi üzerinde güzel bir mekana konuşlanmış oldu. Allah sayısını artırsın, bu mekanlardan istifade eden insanların da sayasını artırsın. Burasının bağış olduğunu bilmiyordum, sanırım merhum bir teyzemiz tarafından bağışlanmış. Cenab-ı Hak mekanını cennet etsin. Bu vesile ile amel defteri hep açık kalacak. Buradan yetişen gençler belki Başbakan, Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanı, çeşitli kademelerde görev alacak. İnegöl’ümüze, ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ve Göçmen Camii İmamı Nazmi Özden’in duasının ardından Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. AGD İnegöl Şubesi Başkanı Kenan Alemdar tarafından bina hakkında bilgi verilirken, binayı gezen katılımcılar, koyulan yardım kutularına gönüllerinden kopan miktarlarda bağışta bulundular.

Son Güncelleme: 30.10.2014 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<