banner359

İnegöl AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığına Selim Emre Aydın Seçildi

19 Şubat 2018 Pazartesi 17:39 2018-02-20 09:40:58
İnegöl AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığına Selim Emre Aydın Seçildi

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı Gençlik Kollarının 5´nci olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Başkanlığa Selim Emre Aydın getirilirken, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, “Bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Azimle, aşkla, mesafeler kat edeceğimiz bu yolda, arkadaşlık, ağabeylik, kardeşlik ve dostluklar edineceğiz” dedi.

5. Mevsim Kültür Sanat Merkezi konferans salonundaki genel kurula Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İl Başkan Vekili Bülent Temelli, Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

2023, 2053, 2071 HEDEFİNDE İLERLEYECEĞİZ

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından divan heyet seçildi. Kongrenin açış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Şeherli, “Şuan devam eden Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan askerlerimize ve tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Zorlu ve tarihi bir süreçten geçiyoruz. Şöyle bir dönüp bakacak olursak, Gezi Parkı olayları, dershanelerin kapatılması ile oluşturulan yapay kamuoyu, 17-25 Aralık yargı darbe girişimi, Kobani bahane edilerek başlatılan isyan girişimi, PKK, FETÖ ve sonunda 15 Temmuz hain darbe girişimi. Şu bir vaka, bütün eylemlerin hepsinin ortak görünümü gençlik üzerinden toplumun dizayn edilmesidir. Ama biz gençler, bu tarihi hiç unutmayacağız. Kim kiminle nerede yer aldı, hangi görevleri üstlendi, hepsini tek tek bileceğiz. Geleceğe bu tespitlerin farkında olarak güçlü adımlar ile liderimizin hedefi 2023, 2053, 2071 hedefinde ilerleyeceğiz. Gayret bizden, zafer Allah´tan düsturu ile çıkmış olduğumuz bu zorlu davada hep birlikte olduğum büyüklerime ve kardeşlerime müteşekkirim” dedi.

BİZİM DAVAMIZDA GÖREV BİTMEZ, NÖBET DEĞİŞİMİ YAŞANIR

Şeherli, “2008 yıllarında başlamış olduğum Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeliğinden, çok kıymetli dava arkadaşlarım, yönetim kurulu üyelerim ile birlikte 31 Ocak 2015´te İlçe Gençlik Kolları yönetimini oluşturduk. Geçtiğimiz 3 yıllık süre içerisinde tarihte az görülmüş vakalar ile karşılaştık. Arkadaşlarım ve büyüklerimiz ile gece gündüz demeden çalışmalar yaptık. Rabbime şükürler olsun ki bu güzel ilçede, siyasetçinin hamuru olan bu güzel ilçemizde, bu davanın ipini göğüslemek bizlere nasip oldu. Yönetim kurulu üyelerim, mahalle başkanlarım, yeni seçmen birimi, üniversite teşkilatı ve her bir teşkilatıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini istiyorum. 6 dakikalık sunulacak bir faaliyet raporumuz olacak ama o raporun içinde geçirdiğimiz yüzlerce dakika var. Görev süresi biten kardeşlerim, bizim davamızda görev bitmez, nöbet değişimi yaşanır. Sizlerin taşıdığı bayrağı şimdi içimizden olan yeni görev alacak arkadaşlarımız taşıyacak. İnşallah en yükseğe ve zirveye taşıyacaklar. Bizler bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yeni dönemde yönetimimin Teşkilat Başkanı kardeşim Selim Emre Aydın´a ve yönetimine ben başarılar diliyorum. Her zaman yanındayım. İnşallah İnegöl gençliğine çok daha güzel projeler çıkaracaklar. Bizlerinde üstüne düşen ne görev olursa, her zaman yapmaya hazır olacağız” dedi.

BU YOLDA HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ise, “Gençler, öncelikle şunu vurgulamak istiyorum; bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Azimle, aşkla, mesafeler kat edeceğimiz bu yolda, arkadaşlık, ağabeylik, kardeşlik ve dostluklar edineceğiz. Değerli kardeşlerim; Necip Fazıl bir mısrasında şöyle der; ‘Gençlik, özene özene, özünü kaybetti.´ Rabbime şükürler olsun ki, 17 yıl önce çıktığımız bu yolda, bizler ve AK Gençlik olarak Alp Arslan´lara, Selahaddin Eyyubi´lere ve Ertuğrulgazi´lere özendik. Şükürler olsun ki, Rabbim de bize ve bizim gençliğimize, böyle bir iman, böyle bir şuur nasip etti. Sizler tıpkı atalarınız gibi, mirasını aldığınız dedeleriniz gibi tarih yazacak, tarihi değiştirecek yaştasınız. İşte onun için, kendinizi iyi yetiştirin. Sizin azminiz ve coşkunuz, her zaman bizim rehberimiz olsun. Kendinize güvenin. Bizim davamız koltuk davası değil, bizim davamız makam davası değil. Biz bu yola bir menfaat uğruna, bir ikbal, istikbal uğruna çıkmadık. Biz bu yola 82 milyonun refahı, saadeti ve sevdalısı olarak çıktık. Yunus´tan aldığımız ilhamla, bizler kalp kırmaya, can yakmaya değil, gönüller fethetmeye, sevgiyi, aşkı, hakkı ve hukuku doruklara çıkarmaya geldik. Bizler sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın dediği gibi, dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Dindarlık insanın özünde ve ruhunda olacak. Cumhurbaşkanımızın hayatı, yaşayışı, sizler için en güzel örnektir. Ahlak ve maneviyat, millilik, vatana, millete hizmet ilkemizdir. Sizler bu projemizin bu güne kadar olduğu gibi, bu günden sonrada inşallah teminatı olacaksınız. Sözlerime son verirken, görevi devraldığından bugüne kadar yaptığı çalışmalar adına, azimle ve aşk ile çalışan Semih Şeherli kardeşimi ve onun yönetimini de en yürekten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AK Partinin çok güçlü bir teşkilat olduğunu belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Çalışkan bir teşkilatız, başarılı bir teşkilatız. Burada büyük bir olgunluk içerisinde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Güzellik içerisinde bunları başara bilmek güzel. Hükümetimizin, genel başkanımızın, siyasi büyüklerimizin gençlere verdiği değer ortada. Seçilme yaşı ortada. Bunları değerlendirmek lazım. AK Parti gençleri bunu iyi değerlendirecek diye düşünüyorum. Ben bu partide yönetici oldum, sonra meclis üyesi oldum, daha sonra başkan yardımcısı oldum ve Allah nasip etti belediye başkanı oldum. Çok çalışmamız gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum. Biz bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz. Bizler sizlere güveniyoruz. Bu işi tesadüf olarak götüremeyiz. Çalışmaya devam etmek zorundayız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir önceki başkan ve yönetimini kutluyorum. Bundan sonra görev alacak olan kardeşimiz ve yönetimine de başarılar diliyorum” dedi.

İNEGÖL´DE 50 BİN GENÇ SEÇMENİMİZ VAR

Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse´de, “Kongremiz İnegöl, Bursa ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Biz gençler olarak her daim sahada olduğumuz sürece, partimize enerji kattığımız sürece, bu yolda durmadan yürüyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan´ın arkasından yürümekten gurur duyuyoruz. Partimiz nice zor zamanlardan geçti. Gençlere 2023 hayali anlatılmaya çalışıldı. Bu sıradan bir kongre değil, 2023´ün temelini atıyoruz. Rabbim bu yoldan bizi ayırmasın. AK Parti Gençlik Kolları samimiyetle gençlere dokunan bir gençlik kollarıdır. İnegöl´de 50 bin genç seçmenimiz var. Bu kutlu davayı onlara anlatacağız. Bugün Semih başkanımız aldığı bayrağı Selim Emre kardeşimize devredecek. Ben Semih başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler dünya liderinin arkasından giden gençler olarak, her kademede görev yapmaktan gurur duyuyoruz. 15 Temmuz´u her daimi anlatarak 2023 hedeflerine umutla yürüyeceğiz diyorum. Rabbim kongremizi hayırlara vesile kılsın” diye konuştu.

BU MAKAMLARIN HEPSİ İMTİHAN YERİDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnegöl AK Partiye hizmet noktasında yüksek destek veriyorsa, bunda her kardeşimizin desteği var. Eski yönetime teşekkür ediyorum. Yeni yönetime de başarılar diliyorum. İnşallah aldıkları çıtayı daha yukarıya çıkaracaklar. Bu partiye geçmişte hizmet etmiş insanlar var. Bana da başkanlık yapmış olan Burhan ağabeyimizi görüyorum burada. İl Başkan yardımcımız olan Bülent Başkanımızı ve Adem Başkanımızı görüyorum. AK Parti de herkese görev vardır. Bu makamların hepsi imtihan yeridir ve gerçekten zordur. Önemli olan bütün azmimizle, heyecanınızla bu sürece katkı vermeniz. Türkiye´nin şuanda üstlendiği misyonu hepimiz biliyoruz. Biz bu işi aşkla yapan bir partiyiz. Bu partide yorulmak yok. İnşallah yeni arkadaşlarımızla beraber süreç inşallah daha iyi olacak. 2019 yılı çok önemli bir yıl. Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında muhakkak suretle 2019´a yönelik önemli vurgular yapıyor. Allah´a hamdolsun coğrafyamızda birçok kişiye boyun eğdirdiler, ama tüm girişimlere rağmen bu millete boyun eğdiremediler ve eğdiremeyecekler. Dün iki tane şehidimiz vardı. Bunlardan bir tanesi Yunus Bal kardeşimiz. Eşi 6 aylık hamile ve 5 yaşında bir çocuğu var. Anne baba, hanım o kadar dirayetli ki... Göksu kardeşimiz o da Afrin´de şehit oldu. Yine anne baba çok metanetli. Biz burada mutlulukla kongremizi gerçekleştiriyoruz. Güney sınırımızda ise, mücadele eden askerimizi Rabbim korusun.”

GENÇLERİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ise, “Bizim için hakikaten önemli bir gün. 921 tane ilçemiz var. 800´ncü kongremizi tamamlamış bulunuyoruz. Bir taraftan Maraş´ta, bir taraftan Muğla´da, Türkiye´nin dört bir tarafında coşkulu bir şekilde kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Hiçbir kongrede kavga dövüş olmadı, sandalyeler havada uçuşmadı. O kadar coşkulu geçiyor ki kongrelerimiz, tekrar heyecanımızı yenileme fırsatı oluyor. Ben şimdiye kadar çalışmaları ile güzellikler katan eski başkanıma teşekkür ediyorum. Yeni kardeşimize de başarılar diliyorum. Bu kongreyi yine bir milat olarak kabul edeceğiz. İnşallah gençlerin oyu ile yüzde 70 oyla belediyemizi alacağız. Burada gençlerin önemi çok büyük” dedi.

AK PARTİ´NİN UMUDU GENÇLER

Türkiye´nin şuan varoluş mücadelesi verdiğini ifade eden Ecertaş, “En son Kurtuluş Savaşında gördük; 7 düvel bir olup bizim karşımıza çıkmıştı. Şimdi de yedi düvel medyası ile silahı ile karşımızda ama elhamdulillah milletimiz güçlü liderinin arkasında, varoluş mücadelesi veriyor. Hemen hemen her gün şehit haberleri geliyor. Allah onlardan razı olsun. Gazilerimize şifa diliyorum. Türkiye son 3 yılda yedi düvel ile mücadelesinde bir çıta atladı. Gezi olayları, 15 Temmuz ve terörün nasıl finanse edildiğini gördüğümüz Afrin operasyonu ile tüm oyunlar bozulacak. Biz AK Parti gençleri olarak, çok hassas davranmalıyız. Bizim bir denklemimiz var. Bugün İslam aleminin umudu Türkiye, Türkiye´nin umudu AK Parti, AK Parti´nin umudu da gençler. Neden Türkiye tüm İslam aleminin umudu? Bugün Endonezya´nın nüfusu 200 milyonun üstünde. Bizden nüfusu daha fazla olan Müslüman ülkeler var. Konuyu takip ettiğimizde Arakan´dakilerin umudu yanı başındaki Bangladeş değil. Hepsinin yegane umudu Türkiye. Bir detayı atlıyoruz. Biz neden mazlumların umuduyuz diye sorduğumuzda, o coğrafyalardaki mazlumlar diyor ki, biz sizin ceddinizi biliyoruz. Osmanlıyı çok iyi biliyoruz. Ve Recep Tayyip Erdoğan´ın da neler yaptığını görüyoruz diyorlar.  İslam alemi Karlofça Antlaşaması´nın sonra bugüne kadar ortak bir karar alamıyordu. Ama Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Müslüman coğrafyanın liderleri toplandı ve Kudüs´ü Filistin´in başkenti olarak ilan etti. ABD ile dalga geçer hale geldik. Kudüs kararından sonra bütün ABD döndü ve Trump´a dediler ki, ‘Bu mu büyük ABD?´. O karara bir kaç ülke hayır diyor ama ABD ile ilişkilerin sürmesi için. Şuan Afrin operasyonunda kullanılan silahların yüzde 70´i yerli. Bununda ne kadar önemli olduğunu genç kardeşlerimiz bilmiyor. Almanya açıklama yaptı dedi ki tanklarımızı Afrin´de kullanmayın. Türkiye kendi silahlarını yapıyor. Geçen hafta çok tarihi günler yaşandı. Afrin´de Cin Deresi bölgesinde teröristler gelip roketi atıyor ve kaçıyordu. Milli ihalarımız izledi ve F-16 da onları bombaladı. Şuanda yerli ve milli silahlarımızla Roketsanın roketleri ile Aselsan´ın yaptığı yeniliklerle şuan bizim savunma sanayimiz gelişiyor” diye konuştu.

HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIZ

Ecertaş, “Bizler AK Parti´nin Gençlik Kolları olarak, tüm siyasi platformlarından ayıran bir konu var. Çünkü bizim arkadaşlarımız, bu işi Allah rızası için yapıyor. AK Parti Gençlik Kolları göreve talip olmaz. Her zaman göreve hazırdır. O görevi en güzel şekilde yapar ve liderine teslim eder. Bizim gençlerimiz görev beğenmemezlik yapmaz. Kendisine ne görev verilirse yerine getirir. Ben şimdiden görev alan kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. İnegöl gençliği, Türkiye´nin örnek gençlerinden bir tanesidir. Ben herkese saygılar sunuyorum. Hepinizi Allah´a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına Selim Emre Aydın seçilirken, yönetim kurulu Ahmet Kıratlı, Alper Aykanat, Bilal Adak, Bilal Celep, Büşra Ateş, Furkan Albardak, Gizem Vatansever, Harun Baykal, Mahmut Kamacı, Muhammet Avaşar, Mutlu Bal, Ömer Faruk Baştürk, Özkan Musaoğlu, Ramazan Saka, Safa Kurulmaz, Saliha Aydın, Samet Akyüz, Samet Pekdemir, Semih Denel, Sinan Kaplan, Sinem Aslan, Soner Ecer, Şakir Demiray ve Taner Karakaya´dan oluştu. 

Son Güncelleme: 20.02.2018 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<