banner359

‘İnegöl alası’nın hasat zamanı

14 Ağustos 2018 Salı 10:01
‘İnegöl alası’nın hasat zamanı

Türkiye’nin tek tescilli ayçekirdeği olan 'İnegöl Alası' üreticileri kurutma işlemleri için Ahmet Türkel çevreyolunun birer şeridini kapattı. Çiftçiler yolda kurutma işlemlerini sürdürüyor. Kurutma için yer sıkıntısından yakınan çiftçiler, büyük ve geniş alanda kurutma yeri yapılmasını istedi.

İnegöl’ün çeşitli kırsal mahallelerinden ayçekirdeği hasadı yapan çiftçiler, ürünlerini kurutacak yer bulamayınca çareyi önceki yıllarda olduğu gibi çevreyolunu kapatmakta buldu. Çevreyolunun gidiş ve dönüşünde iki ayrı şerit üzerine çekirdeklerini kurutma işlemi yapan çiftçiler, yetkililerden daha geniş ve güvenli kurutma yerleri talebinde bulundu.

Ahmet Türkel Çevreyolu üzerinde tescilli ayçekirdeğini kurutma işlemi yapan çiftçilerden Şaban Çakır, “Akbaşlar mahallesinde hasadımızı yaptık. Çekirdeklerimizi ayırdık. Bu günde kurutmaya başladık. Çevre yolunun bir şeridini kapattık. Burada kurutmak daha iyi oluyor. Sokaklarda olmuyor. Başka yerde kurutacak yer yok. Böyle olduğunda bir günde kuruyor. Araçlar geçiyor yanımızdan, tehlike oluyor ama ne yapacağız başka yerde kurutma şansımız yok” dedi.

Çekirdeğin bu sene fiyatının düşük olduğunu söyleyen Çakır, “Bu sene para yapmıyor. Geçen sene 6 liranın üzerinde satışı yapılıyordu. Bu sene ithal çekirdek gelince fiyatlar 4 liralara kadar düştü” diye konuştu.

Çakır, havaların yağışlı olmasıyla birlikte çekirdek rekoltesinin yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<