İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası Start Aldı

27 Şubat 2017 Pazartesi 18:56 2017-02-27 20:21:27
İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası Start Aldı

 Bursa’nın en büyük spor organizasyonu olan İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası, bu sabah Sosyal Bilimler Lisesi ile İmam Hatip Lisesi arasında oynanan futsal maçıyla başladı. Başlama vuruşunu Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaparken, Mayıs ayına kadar sürecek müsabakalarda 4 bin sporcu yer alacak.

banner380
İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Belediye Başkanlığı Kupası, bu sabah başladı. 32’si ortaokul ve 21’i lise olmak üzere toplamda 53 okul takımının yaklaşık 4 bin sporcusunun 6 branşta mücadele edeceği Başkanlık Kupası’nın ilk müsabakasında, Sosyal Bilimler Lisesi ile İmam Hatip Lisesi futsal takımları karşı karşıya geldi. Kültür Park içerisinde bulunan Belediye Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Arısoy ve Belediyespor yöneticileri de izledi. Müsabakanın başlangıç vuruşunu da Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı.

HEDEF 7’DEN 77’YE SPOR
Bursa’nın en büyük spor organizasyonu olma özelliğini taşıyan İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası’nın ilk karşılaşmasının ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir açıklama yaptı. Amaçlarının İnegöl’de 7’den 77’ye herkesin spor yapması ve gençleri spora yönlendirmek olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa’nın en büyük spor organizasyonu olan İnegöl Belediyesi Başkanlık Kupasının startını bugün Belediyespor yöneticileri, Milli Eğitim Şube Müdürümüz ve eğitimci arkadaşlarımızla birlikte verdik. Amacımız 7’den 77’ye herkese spor yaptırmak. Bildiğiniz gibi İnegöl’de gerek amatör spor kulüplerimiz, gerekirse de Belediyespor marifeti ile salon sporlarımız her geçen gün ivmesini, aktivitesini arttırarak devam ediyor. Hafta geçmiyor ki İnegöl farklı bir heyecanı yaşamasın. Voleybol ve basketboldaki üst düzey takımları İnegöl’de ağırlıyoruz veya biz onlara konuk oluyoruz. Nihayetinde bu şehir komple salon sporlarıyla alakalı heyecanı yaşıyor” dedi.

4 BİN ÖĞRENCİ BAŞKANLIK KUPASI HEYECANINI YAŞAYACAK
Başkan Aktaş, geçen yıl startı verilen ve bu yıl 2’ncisini gerçekleştirilen organizasyona bu yıl 32 ortaokul ve 21 lise takımı olmak üzere toplam 53 takımın katılacağını belirterek “4 bin civarı sporcu Başkanlık Kupası vesilesi ile bu heyecanı yaşayacak. Az önce de Sosyal Bilimler Lisesi ile İmam Hatip Lisesi’nin futsal müsabakasıyla başlama vuruşunu gerçekleştirmiş olduk. Bu organizasyonlar Mayıs ayı başı itibariyle sona erecek. Orada da ilk 3’e giren sporcularımıza kupa ve madalyalarını takdim etmiş olacağız. Takımlarımızdan şehir dışında, farklı şehirlerde hem Bursa bazında hem Türkiye bazında farklı turnuvalara gidenler var. İnegöl gerçekten sporda ciddi mesafe kaydetti. Bunu da okul takımlarımızın elde ettiği başarılarla görüyoruz, yaşıyoruz” diye konuştu.

6 BRANŞTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Başkanlık kupasının 6 branşta gerçekleştirileceğini de kaydeden Aktaş, “Bu yıl futbol, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm olmak üzere 6 branşta müsabakalar var. 23 kategoride gerçekleşecek. Kategorilerin 14’ü erkeklerde 9’u ise kız öğrenciler arasında. Voleybol, masa tenisi ve futsal müsabakaları şuan bulunduğumuz Kültür Park Belediye Spor Salonunda, futbol müsabakaları Kurtuluş sahasında, basketbol müsabakaları Yenice Kapalı Spor Salonunda, puanlı atletizm müsabakaları ise ilçe stadında yapılacak. Ben organizasyonumuza katılan, destek veren, katkı veren tüm yönetici arkadaşlara, okul takımlarımıza başarılar diliyorum. Nihayetinde çocuklarımızın eğitimlerini aksatmadan sağlıklı bir şekilde bu heyecanı yaşayabilmeleri adına bizde alt yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Geçen yıl çok güzel müsabakalara imza atıldı. Bu yıl da inşallah kavgasız, gürültüsüz, onların arkadaşlıklarının ve dostluklarının arttığı müsabakalarla gerçekleşir maçlarımız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 27.02.2017 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<