İnegöl Belediye meclis toplantısı yapıldı

05 Ocak 2017 Perşembe 16:40 2017-01-05 17:00:52
İnegöl Belediye meclis toplantısı yapıldı

İnegöl Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısı, 15’i İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait olmak üzere 28 gündem ve 4 ek gündem maddesinden oluşan toplam 32 maddenin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

Aralık ayı faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde izlenilmesi ve ayın personellerinin ödüllendirilmesi ile başlayan mecliste İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen evraklar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

30 YILLIĞINA TAHSİS EDİLECEK
Gündemin 21. Maddesinde yer alan Akhisar Fuar alanının ihale edilmesi konusuyla alakalı söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu bir süredir kamuoyunda da konuşulan, MODEF yönetiminin en son hazırladığı mimari projede ihale edilecek bir yer. Şartnamesi ile alakalı bazı bilgiler vermek istiyorum. Başkan Vekilimiz Turgay Bey MODEF yönetimine gerekli izahatları yaptı. Bu bir ihale. Gönlümüz MODEF’in alıp yapmasını ister. Halk arasında yap-işlet-devret olarak bilinen ama resmi adıyla sınırlı ayni hak tesisi olarak 30 yıl sınırı olduğu için 30 yıl verildi. Bazı şartlar koyuldu. 1 yıl içerisinde ruhsatının alınması, 2 yıl içerisinde inşaata başlanması, 5 yıl içerisinde de inşaatın bitirilmesi şartları kondu. İnegöl Belediyesi olarak 30 milyon TL değerindeki bir yeri 30 yıllığına ve 30 yıllık kira bedeli olarak 3 milyon TL’ye karşı tarafa veriyor. Nihayetinde karşıdaki kuruluş bir özel kuruluş, kanunların emrettiklerini yapıyoruz. Mobilyacılarımız da Ankara veya farklı yerlerden alacakları desteklerle mobilyanın geleceği adına güzel bir fuar alanı hayata geçireceklerdir. Tapuyu henüz almadık gibi bir şey basında yer almıştı, böyle bir şey yok. Tapuyu almak için satmanız lazım. Satmak MODEF’in işine gelmez. Sembolik bir rakamla tahsis edilerek projenin hayata geçirilmesi uygundur. Süre koyduk ki arkadaşlarımız projeye bağlı olsunlar. Veriyorsunuz ha bu sene ha öbür sene derken uzayıp gidiyor. Burası İnegöl’ün altın değerli yerlerinden bir tanesidir. Onları da bu projede koşturmak adına gerekli sorumluluğu ve gayreti elimizden geldiğince ortaya koyacağız. Çevre düzenlemesi ve benzeri iş ve işlemlerle ilgili gerekenleri yapacağız” dedi. Madde, görüşülerek meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

MESRURİYE’NİN ADI DEĞİŞTİ
Mesruriye Mahallesi’nin isminin Eski Bahçekaya olarak değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesinde konuşan Başkan Aktaş, “Ben oraya ziyarette bulunmuştum. İsimle ilgili ciddi karışıklıklar oluyor. Orada 2 yakın köy var, isimleri çok benzer. Birleşmeleri bana göre daha iyi olur ama bu zamanı değil. Seçim döneminde olabilecek bir şey. Daha önce Hamidiye Köyü’nün adını Gazelli olarak değiştirmiştik” şeklinde konuştu. Aktaş’ın konuşmasının ardından meclise sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

LİSELER ARASI TİYATRO YARIŞMASI ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU
Liseler arası tiyatro yarışmasında dereceye girecek olan gruplara verilecek olan ödüller belirlendi. Görüşülen madde sonucunda alınan kararla birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü bin 500 TL, mansiyon ödülü 500 TL ve 2 adet tablet olarak karara bağlandı.

İHTİYAÇ DUYULAN ALANLARA KADRO AÇILIYOR
Gündemin 27. Maddesinde yer alan Kadro İptali ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “Biz büyük bir belediyeyiz. Eleman açığımız var. Sağlık ekibimiz var. Bir dönem doğumhanemiz bile oldu. Sağlık ocağımız vardı. Ebe, hemşire gibi değişik kadrolar var. Biz bu kadroları kullanmıyoruz. İlgili kadroları teknik kadroya dönüştürürsen yarısı kadar istihdam edebilirsin. Tekniker ve benzeri arkadaşları sözleşmeli olarak çalıştırabilmek için gerçekleştireceğimiz bir uygulama. Kendimize yeni kadro açıyoruz, o kadroların yarısı kadar kadro kararı alıyoruz. Tamamını dolduracağız diye bir kaide yok. Biz 18 tane kadro açıyoruz. Toplam kadro sayımız değişmiyor sadece sağlık, yardımcı hizmetler alanlarında boş olan kadronun yarısı kadar sayıyı ihtiyaç bulunan birimlere aktarmış oluyoruz” diye konuştu. Madde, belediye meclisinde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İLLER BANKASINDAN KREDİ TALEBİNDE BULUNULACAK
İller Bankası’ndan yapılması planlanan 35 milyon TL’lik kredi borçlanmasıyla alakalı Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yetki verilmesi maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Aktaş, “Ocak sonu veya Şubat başı gibi Meydan ve Hizmet Binası’nın ihalesi gerçekleştirilecek. Bunu İller Bankası marifetiyle yaptırmayı düşünüyoruz. 35 milyon TL brüt bir rakam. İhale ile alakalı süreçler devam ediyor ve Ocak sonu itibariyle ihaleye çıkacak. Türkiye’de örnek bir proje olacak. Doğumdan ölüme kadar hizmet eden Belediyenin hizmetlerini daha sağlıklı verebilmesi adına İnegöl’de yapılmış güzel bir proje olacak. Tüm ilçe halkına, farklı şahıs, kurum ve kuruluşların kullanabileceği bir alan olacak. İller Bankasının çok cazip kredileri var. Aylık 300 bin gibi ödemeyle alakalı… Cazip vadeler oluşuyor. İstenen para bununla alakalıdır” dedi.

MHP REDDETTİ
MHP Grubu Meclis Üyesi İsmail Karaman, “Proje ile alakalı ret gerekçelerimizi söylemiştik. Belediyemizle alakalı çok önemli bir külfete sebep olacağını düşünüyoruz ve bu borçlanmaya grup olarak ret oy veriyoruz” şeklinde konuştu.

Madde, MHP Grubu’nun 6 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Son Güncelleme: 05.01.2017 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<