banner359

İnegöl Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

01 Ağustos 2019 Perşembe 16:33
İnegöl Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

İnegöl Belediyesi, Ağustos ayı olağan meclis toplantısını bugün gerçekleştirdi. 11 gündem ve 3 takrir maddesi mecliste masaya yatırıldı.

İnegöl Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, bugün 14.30’da Belediye Ek Hizmet Binası meclis salonunda gerçekleştirildi. 11 gündem maddesi ve 3 takrir maddesi, mecliste görüşülerek karara bağlandı.

Meclis gündeminin 5’inci maddesinde, Akhisar Mahallesinde bulunan 8 no’lu sağlık ocağının bulunduğu alanda yeni bir sağlık merkezi yapımı için arsanın Sağlık Bakanlığına devri görüşüldü. Burada geçici koruma altındaki kişilerin faydalanacağı birinci basamak sağlık merkezi ve 112 noktası yapılacağı ifade edildi. 2 yıl içerisinde başlamak kaydıyla alanın tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Mecliste Sinanbey Mahallesinde belirlenen bazı bölgelerde yol ve otopark yapımı için kamulaştırma programına alınması konusu da gündeme geldi. Bu madde de meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Zabıta Müdürlüğü’nün meclise sunduğu 11’inci maddede ise içkili işyeri açılabilecek yeni bir bölgenin tespit edilmesi hususu görüşüldü. Orhaniye Mahallesindeki benzer alanın şehir merkezinde kaldığı, vatandaşların da bu durumdan rahatsızlık duyduğu kaydedilerek kanunen yeni talepler için yeni bir alan belirlenmesi gerektiği kaydedildi. Konunun incelenmesi için Çevre komisyonu ile imar komisyonunun ortak bir çalışma yürütmesi amacıyla komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

SOKAK HAYVANLARI SORUNU MERCEK ALTINDA
Meclise MHP’li üyelerin sunduğu sokak hayvanları; köpekler, atlar ve benzerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili kesin bir çözüm bulunması konusu da takrir maddesi olarak masaya yatırıldı. Özellikle Kozluca yolu ve civarında, mahalle aralarında atların kazalara sebebiyet verdiği, sokak köpeklerinin çocuklara ve vatandaşlara saldırdığı dikkate alınarak konunun çevre komisyonu tarafından çalışılması oy birliği ile kabul edildi.

ALANYURT MESİRE ALANI İÇİN BEBKA DESTEKLİ ÇALIŞMA
Belediye Başkanı Alper Taban’ın talebiyle meclise sunulan ikinci takrir maddesinde ise Alanyurt bölgesinde bulunan eski vahşi depolama alanı, şuanda ise atıl vaziyette bulunan mesire alanı için BEBKA desteğiyle bir çalışma yapılması amacıyla sürdürülecek çalışmalar için Başkan Taban’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Konunun BEBKA ile değerlendirilerek bölgenin ilçemize kazandırılması hedefleniyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ YENİDEN SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ’NDE
Meclisin son takrir maddesinde de İnegöl Belediyesi’nin Sağlıklı Kentler Birliğine üye olması konusu görüşüldü. Daha önce de üyeliği bulunan ancak son dönemde alınan kararla üyeliği iptal edilen Sağlıklı Kentler Birliğine yeniden üye olunması oy birliği ile kabul edildi. Şuanda Başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı Sağlıklı Kentler Birliği’ne Belediye Başkanı Alper Taban doğal üye olarak katılırken, mecliste iki üye için de kapalı oy usulüyle seçim yapıldı. Yapılan oylamada AK Partili meclis üyeleri Cemal Aktürk ve Mahmut Özkan Sağlıklı Kentler Birliği Üyeliklerine seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<