İnegöl Belediyesi Kışa Hazır

31 Aralık 2019 Salı 16:31
İnegöl Belediyesi Kışa Hazır

İnegöl Belediyesi, İnegöl ve çevresinde etkili olacak olan kar yağışı öncesi karla mücadele çalışmalarına yönelik tüm hazırlıklarını tamamladı. Belediye Başkanı Alper Taban, her vardiyada 92 personel ve toplamda 32 iş makinesi ile 116 mahallede karla mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Meteorolojiden yapılan yoğun kar yağışı uyarısının ardından karla mücadele ekiplerini teyakkuza geçiren İnegöl Belediyesi, karla mücadele çalışmaları için ekip ve ekipman hazırlıklarını tamamladı. Beklenen yağış öncesinde karla mücadele hazırlıkları hakkında bilgi veren Başkan Alper Taban, her vardiyada 92 personel ve toplamda 32 iş makinesi ile karla mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Taban, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “İnegöl Belediyesi olarak, Temmuz ayında 28 adet yeni temizlik aracını belediye bünyesine kazandırmıştık. Geçtiğimiz günlerde de karla mücadele araçları, fen işleri, temizlik işleri ve park bahçeler müdürlüklerinde kullanılacak kamyonetler ile arazi tipi araçlar ve binek araçların bulunduğu 29 araçlık yeni bir filo daha İnegöl Belediyesi bünyesine kattık. Güçlenen araç filomuzla ve özverili ekip arkadaşlarımızla birlikte karla mücadeleyi en etkin şekilde yürüterek, gündelik hayatın sekteye uğramaması için çalışacağız. Sistemimizi güçlendirmeye, eksik ve açıkları kapatmaya, daha sağlıklı adımlarla hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmak için gayret ediyoruz” dedi.

banner380

Başkan Alper Taban konuşmasının devamında; “İnegöl Belediyesi olarak kış mevsiminde yürüttüğümüz karla mücadele çalışmaları ilk karın düşmesiyle birlikte başlamıştır. Çalışmalarımız 3 adet greyder, 4 adet otomatik tuzlama ve kar küreme aparatlı 6x4 kamyon, 3 adet kar küreme aparatlı 6x4 kamyon, 9 adet kazıcı yükleyici, 9 adet kamyonet, 2 adet yükleyici kepçe, Büyükşehir Belediyesine ait 2 greyder ve 14 operatör ve 16 şoför ile birlikte yürütülmektedir. Ekiplerimiz kar yağışının olduğu yüksek kesimlerde çalışmalara başladı. Stoklarımızda bulunan 500 ton tuzumuz ile koordineli şekilde karla mücadele çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Şuan için şehir merkezinde kar yağışı başlamadı ancak bu konuyla ilgili olarak görevlendirmemizi yaptık. Gündüzleri kaldırım ve yürüyüş yollarında biriken kar ve tuzlama mücadelesi için Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait 62 personelimiz görevlendirildi” dedi.

“Kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilememesi için tüm birimlerimizle teyakkuzdayız” diyen Başkan Taban; “Kar yağışının oluşturabileceği tüm olumsuzlukları İnegöl Belediyesi olarak biz bertaraf etmeye hazırız. Ancak oluşabilecek olumsuzluklar noktasında halkımızı uyarmak istiyorum. Soba zehirlenmeleri, don olayı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı halkımızın tedbirli olmasını özellikle rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<