banner359

İnegöl Belediyesi Kreşi Hizmete Girmek İçin Gün Sayıyor

09 Ağustos 2017 Çarşamba 15:53 2017-08-09 16:00:54
İnegöl Belediyesi Kreşi Hizmete Girmek İçin Gün Sayıyor

 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nin arka kısmında bulunan binanın kreş olarak düzenlenmesi çalışmalarını yerinde inceledi. Aktaş, son aşamaya gelen binaya ilişkin yaptığı açıklamasında “İnşallah hem bir eğitim hizmetini yerine getirirken bir yandan da öncelikle şehit ve gazi yakınları ile yetim çocuklarımız ve maddi durumu iyi olmayan ailelere hizmet vererek güzel bir işlevi yerine getireceğiz” dedi.

15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası devlet tarafından FETÖ terör örgütünden el konularak İnegöl Belediyesi’ne tahsis edilen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 600 kursiyerin katılımıyla farklı branşlarda eğitimler sürerken, binanın arka kısmında bulunan ve ayrı bir girişi olan binada ise İnegöl Belediyesi Kreşinin hayata geçirilmesi adına düzenleme çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün beraberindeki Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve diğer yetkililerle birlikte binada incelemelerde bulundu. Düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelinen kreş binasında kayıtların da yakın bir zaman içerisinde başlayacağı duyuruldu.

SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR
Yapılan düzenlemeleri inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kreş hakkında bir açıklama da yaptı. Sosyal belediyecilik açısından önemli bir işlevi yerine getireceğine inandıkları İnegöl Belediyesine ait kreşte son rötuşların yapıldığını kaydeden Aktaş, “İlgili Başkan Yardımcımız ve sorumlu arkadaşlarımızla beraber incelemek üzere bir araya geldik. Bu vesileyle ilçe kamuoyuna da bunu duyurmuş oluyoruz. Bizim şehrin her noktasına temas etmek istediğimizi, ettiğimizi ve bu manada projeler geliştirdiğimizi biliyorsunuz. Bu bazen gençlerle alakalı, bazen bayanlarla alakalı, bazen eğitim veya sosyal kültürel konularla alakalı, bazen de alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla alakalı olabiliyor” dedi.

“EĞİTİM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN”
Eğitimin İnegöl Belediyesi için olmazsa olmazlardan olduğuna da vurgu yapan Aktaş, “Eğitime dair hem başka eğitim kurumlarına destek verirken bazen de kendi içimizde İNESMEK başta olmak üzere değişik faaliyetlerle biz bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tüm gayemiz, geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmak, onların çok kaliteli ortamlarda yetişmelerini, aynı zamanda onların geleceğe çok iyi şekilde hazırlanmasını sağlamak” diye konuştu.

80 ÇOCUK KAPASİTELİ
Kreş hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: “Bu mekanı önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla açmıştık. Yaz aylarında olmamıza rağmen yoğun bir şekilde kullanılıyor. 600 civarında kursiyerimiz var. Bu yıl ilk defa İNESMEK’te farklı branşlarda yaz kursları da yaptık. Bir taraftan o faaliyetler devam ederken, biz bir taraftan da hemen bu binanın arka kısmında yer alan, farklı bir girişten kullanılacak olan İnegöl Belediyesi Kreşiyle alakalı çalışmalarımız sürüyor. Artık kreş çalışmalarımızda son aşamadayız. Kreşimiz sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitim verecek. Tabi ilk yıldan alacağımız bilgilere göre şekillendirme yapmak istiyoruz. Henüz neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. 80 öğrencilik bir hazırlık yaptık. Şuanda ilk iki katı kullanıyoruz ancak üst katlarımız da var. Bu sayıyı arttırabiliriz. Kreşimizde çocuklarımız için oyun alanları, spor aktivite alanları, etkinlik odası, akıl oyunları bölümü, eğitici görsellerle alakalı bir sinema odamız var. Kreşimizde 4 öğretmen, stajyer eğiticiler ve 2 temizlik görevlimiz bulunacak. Ve yine kreşimizde çocuklarımızın ara öğün ihtiyacını karşılamak adına mutfağımız da mevcut.”

KAYITLAR YAKINDA BAŞLIYOR
Başkan Aktaş, kreş kayıtlarının yakın bir zamanda başlayacağını da belirterek “Kayıtlarda önceliğimiz ise birincisi şehit ve gazi çocukları, ikincisi yetim çocuklar ve üçüncüsü de Umuteli’nden onay alınmış maddi durumu iyi olmayan ailelerle alakalı. Tüm bu iş ve işlemlerle alakalı sadece 30 TL’lik sembolik bir bedel alacağız. Kreşimiz Milli Eğitim onaylı ve her geçen gün de geliştirerek yoluna devam edecek. Biz yakın bir zaman içerisinde duyurusunu yaparak kayıtlara başlayacağız. İnşallah hem bir eğitim hizmetini yerine getirirken bir yandan da öncelikle şehit ve gazi yakınları ile yetim çocuklarımız ve maddi durumu iyi olmayan ailelere hizmet vererek güzel bir işlevi yerine getireceğiz. Okul öncesi eğitim çok önemli. Devletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız da bu konuyu çok önemsiyor. Zaten bizim projelerimiz arasında da İnegöl Belediyesi kreşi mevcuttu. İnşallah böyle güzel bir mekanda da bu ihtiyacı gidermiş olacağız. İnegöl’ümüze hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 09.08.2017 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<