İnegöl Belediyesi'nden eğitime destek

23 Kasım 2017 Perşembe 16:43
İnegöl Belediyesi'nden eğitime destek

Eğitime sağladığı katkıyla eğitim gönüllüsü belediyeler arasında yerini alan İnegöl Belediyesi, Dumlupınar Ortaokulu'nda öğrencilerin daha nezih ve güvenli bir ortama kavuşması adına okul bahçesini genişletip etrafını güvenli duvar ve çitlerle çevirdi.

banner380

İnegöl Belediyesi, eğitim alanında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Dumlupınar Ortaokulunda güvenlik seviyesi düşük ve yetersiz olan okul bahçesi, İnegöl Belediyesi tarafından genişletilerek etrafı beton duvar ve çitlerle çevrildi. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler geniş ve güvenli bir bahçeye sahip oldu.

BELEDİYECİLİK SADECE YOL YAPMAK DEĞİL
Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Partili meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinin de katılımıyla Dumlupınar Ortaokulunda tamamlanan çalışmayı yerinde inceledi. İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Taban, “İnegöl Belediyesi’nin eğitime verdiği desteklerle, katkılarla alakalı bugün Dumlupınar Okulumuzda bir araya geldik. Başkan Yardımcımız, AK Partili yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, okul idarecilerimizle birlikte çalışmaları yerinde görelim istedik. Her fırsatta ifade ediyoruz, Belediyecilik sadece yol yapmak, alt yapı yapmak, otopark yapmak, park bahçe yapmaktan ibaret değil. Bizler var olan kaynaklarımızı asli işlerimiz olan konularda muhakkak suretle zaten kullanıyoruz ama tabi bunun yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda etkinlikler yapıyoruz, ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz ve eğitim başlığı altında da pek çok hizmetlerin altına imzamızı atıyoruz” dedi.

Çalışma hakkında teknik bilgiler de veren Alper Taban, “Dumlupınar okulumuzda da bugün hem bir bahçe genişletme çalışması tamamlanmış oldu, beraberinde 177 metre uzunluğunda bir duvar ördük ve duvar yenilemesi yaptık. Beraberinde duvar üzerinde panel çit uygulaması gerçekleştirdik. Yine okulun hemen ön bölümlerinde asfalt kaplaması ve bir miktar devam eden çalışmalarımız da var. İnşallah onları da biran evvel sona erdireceğiz. 650 m2 civarında da kaldırım ve parkı taşı uygulaması ve benzer şekilde bordür uygulaması gerçekleştirdik” diye konuştu.

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BELEDİYE
Başkan Taban, bahçe genişletme çalışmasının hem öğrenciler hem de okul idarecileri açısından önemli olduğuna da dikkat çekerek şöyle devam etti: “Burada çocuklarımızın teneffüs alanlarında ya da sporsal faaliyetleriyle ilgili bahçeye çıktıklarında buradaki bahçe mesafesinin genişlemesi öğrencilerimiz ve idarecilerimiz açısından da önemliydi. Çocuklarımızın daha geniş ve rahat alanlarda bu etkinlikleri yapabilmeleri onlar adına da faydalı olacaktır. İnşallah bizler bugüne kadar vermiş olduğumuz bu destekleri eğitim gönüllüsü olan bir belediye olarak arttırarak devamını zaten getireceğiz. Tabi burada sınırsız bir imkanımız olmadığının da altını çizeyim. Bugüne kadar yaptıklarımız da inşallah bundan sonrakilerin teminatı niteliğindedir. Öğrenciler bizim öğrencilerimizdir, çalışan idarecilerimiz bizim idarecilerimizdir. Onların sorun ve problemleri her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığımız, İlçe Müdürlüklerimiz, İl Müdürlüklerimiz sorumluluğunda olsa da belediyeler tarafından da bu ihtiyaçlar imkanlar dahilinde karşılanmaya çalışılmaktadır. Yapılan hizmetlerin inşallah en güzel şekilde kullanılması ve korunması arzumuzdur. Tüm idareci ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Alper Taban, açıklama sonrası okul bahçesinde öğrencilerle de buluştu. Okul adına bir öğrenci tarafından Taban’a çiçek takdim edildi. Alper Taban, burada öğrencilere hitaben de kısa bir konuşma yaparak yapılan çalışmaların korunması adına duyarlı olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<