İnegöl Belediyesi’nden Kosovalı Anik bebeğe yardım eli

01 Eylül 2016 Perşembe 12:39
İnegöl Belediyesi’nden Kosovalı Anik bebeğe yardım eli

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kosova’da erzak dağıtımı sırasında tanıştığı Donsefa ailesinin bebeklerini tedavi ettirme sözünü yerine getirdi. Ailesi ile birlikte İnegöl’e gelen Anik bebeğin tedavisine başlandı.
İnegöl Belediyesi tarafından Mitroviça’da erzak dağıtımı sırasında karşılaştığı Kosovalı Donsefa ailesinin bebeklerini tedavi ettirme sözü veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sözünü yerine getirdi. Fitare Fejzullahu ve Lavdim Donsefa çifti, oğulları Anik Donsefa’yı hafta sonu İnegöl’e getirdi. Anik bebek, İnegöl ve Bursa’da farklı hastanelerde doktor kontrollerinden geçirildi. Hareket edemeyen Anik bebeğin tedavinde izlenecek yol belirlendi. Doktor kontrollerinin ardından Başkan Alinur Aktaş, Anik bebek ve ailesi ile birlikte makamında bir araya geldi.
Alinur Aktaş, “Mitroviça, 6 yıldır iftar verdiğimiz ve erzak dağıttığımız bir şehir. Ramazan ayında kendimde bir akşam misafir olmuştum. Burada Donsefa ailesiyle tanıştım. Bana oradaki sağlık imkanlarının yetersizliğinden bahsetmişlerdi. Tabii şifayı veren Allah. Kendilerini burada misafir ettik. Pazartesi gününden tedavisine başlandı. Anik Donsefa 1 aylıkken menenjit geçirmiş. Doğumda kilolu doğmasından kaynaklı ciddi bir sıkıntı yaşamış. Beyin çok ciddi hasar almış. Ülkemizde imkanlar çok iyi. Ama bu 1-2 haftalık bir konu değil. İnşallah kendileri orada bu süreci takip etmeye çalışacaklar. Bundan sonra da kendilerine yardım edeceğiz. Burada bir dostları olduğunu ve her zaman kendilerine yardımcı olacağımızı ifade ettik. Rabbim acil şifalar versin” ifadelerinde bulundu.
4,5 kilo ağırlığında dünyaya geldi
Başkan Alinur Aktaş, Anik Donsefa’nın 4,5 kilogram ağırlığında dünyaya geldiğini ve rahatsızlığının nörolojiden kaynaklı olduğunu kaydederek, “Şu anda 21 kilo. Kilonun acilen düşürülmesi gerekiyor” dedi.
Anik bebeğin babası Lavdim Donsefa ise, “İnegöl Belediyesi sayesinde buraya kadar geldik. Çok ilgi gördük. Yavrumun iyi olması için uğraşacağız. Allah razı olsun. İnegöl halkına da teşekkür ederiz” dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<