banner359

İnegöl bir üst bareme atladı

31 Ocak 2017 Salı 19:34 2017-01-31 19:40:54
İnegöl bir üst bareme atladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2016 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre İnegöl´ün nüfusu artık 250 bini geçti. Geçtiğimiz yıl nüfusun 249 bin 91´de kalması nedeniyle bazı itirazlar da bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl nüfus sayımında 255 bin 32 çıkmasıyla İnegöl bir üst bareme atladığını belirtti.
İNEGÖL CAZİBESİNİ KORUYOR
TÜİK tarafından açıklanan nüfus rakamlarını değerlendiren Başkan Alinur Aktaş, geçen sene ilçe nüfusunun 249 bin 91 çıkmasına itirazda bulunduklarını ifade ederek, “Çünkü bu nüfusun içinde gözükmeyen 14 bin civarında Suriyeli, 3-4 bin civarında da Ahıska kökenli vatandaşımız var. Ama geçen sene itirazımız kabul edilmedi. 250 binin üzerinde nüfusumuzun çıkmasının tabi bazı faydaları var. Norm kadro açısından bir yenilenmeye gideceğiz. Dolayısıyla mimar, mühendis ve teknik eleman anlamında takdir edersiniz ki özellikle nüfusun birleşmesinden sonra mevcut yapıyı karşılayamaz durumda. Onunla alakalı bazı haklar veriliyor. Yine 250 binin üzerine çıkması 31 olan belediye meclis üyesi sayısını 37´ye çıkarıyor. Fakat bu takip eden ilk seçimde gerçekleşiyor. Yani İnegöl´ün inşallah 2019 yılında yapılacak belediye seçimlerinde 37 meclis üyesi olacak. Yine İller Bankasıyla alakalı küçükte olsa, bir miktar ek faydası var. Tabi ilave bazı faydalarda söz konusu. Dolayısıyla her halükarda belediyemiz kategori de atlıyor. Belediyeler 0-10 bin, 10-25 bin, 25-50 bin, 50-100 bin, 100-250 bin ve 250 ile 500 bin arası da bir baremdir. Dolayısıyla İnegöl bir üst bareme atlamış oldu. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki, 250 binin üzerinde olmakta bahsettiğim faydalarla beraber şehre yeni bir vizyonda katacak. Geçen sene de 242 binden, 249 bin nüfusa çıkmıştık. 6 binlik bir artış olmuştu. Bu sefer 249 bin 91´den, 255 bin 32´ye yani 6 bin civarında bir artış oldu. Çok az miktarda artışta düşüş gözükse de, şehrimizin hala cazibesinin olduğunu görüyoruz. 5 bin civarında doğum, bin 800 civarında ölüm, beraberinde gelenlerle ve gidenlerle beraber mukayeseyi yaptığınızda 6 binlik artış söz konusu ki, şehrimizle alakalı her sene 6-7 bin üzerine koyan bir yapı var. Dolayısıyla şehirle alakalı planlamalar yapmak gerekiyor. 6 bin nüfus demek ortalama 4 kişiden bin 500 tane yeni konut demektir. Her halükarda bu şehrin bin 500 konut ihtiyacı var. Bir de kentsel dönüşümler, yenileme konutlar üzerine koyduğunuzda inşaat sektörünün burada hal cazip olduğunu önümüzdeki günlerde özellikle kentsel dönüşümlerle daha güzel şeylere gebe olduğunu buradan net bir şekilde görmüş oluyoruz” dedi.
İNEGÖL, BAKANLIKTA Kİ BAZI KRİTERLERDE 350 BİNLİK BİR NÜFUS BAREMİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR
Nüfus rakamlarının her yılın Ocak ayı sonunda güncellendiğini belirten Aktaş, “Bugün de İnegöl´de vefat edenler nedeniyle nüfus düştü veya doğanlardan dolayı arttı. Her Ocak ayında güncellendiğine göre, 255 bin 32 şuan var olan nüfus. 14 bin Suriyeli ve 3-4 bin civarında Ahıskalı´yı üzerine koyduğumuzda 270 binin üzerinde bir nüfus var. İnegöl´ün ticari sirkülasyonu çok fazla. Otellerin doluluk oranlarına bakın. İnegöl, Bakanlıkta ki bazı kriterlerde 350 binlik bir nüfus bareminde değerlendiriliyor. Ama İnegöl´ü 300 bin nüfus potansiyelinde düşünebilirsiniz” diye konuştu.
TRAFİK UYGULAMALARINDA BUSKİ´Yİ BEKLİYORUZ
Atatürk Bulvarının çift yön olmasıyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Aktaş, “Sadece Atatürk Bulvarının çift yön olması değil, beraberinde belediye kavşağı diye bildiğimiz ama 15 Temmuz sonrasında Demokrasi Meydanı olarak adlandırdığımız bu meydanda da bazı düzenlemelerimiz olacak. Fakat BUSKİ altyapıya gireceği için bununla alakalı henüz bir çalışma yapma deniliyor. Dolayısıyla BUSKİ´nin altyapıyla alakalı çalışmalarını bekliyoruz. Şuan kısa vadeli bir değişim söz konusu değil. Kavşak değişecek ama Atatürk Bulvarı illa çift yöne dönecek diye söylemiyorum ama trafikle alakalı uygulamalarda bazı değişiklikle söz konusu olacak” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 31.01.2017 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<