İnegöl'de 123 işyeri denetimden geçti

06 Ekim 2018 Cumartesi 13:07
İnegöl'de 123 işyeri denetimden geçti

İnegöl’deki çeşitli meslek gruplarını denetimden geçiren İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak ilçemizde faaliyet gösteren ekmek fırını, unlu mamul satışı yapan işletmeler ile kafeteryaları denetimden geçirdi.

24 Eylül -05 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde ilçede bulunan 123 ekmek fırını, unlu mamul satışı yapan işletmeler ile kafeteryalar mercek altına alındı. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 11 iş yerine mevzuat gereği yasal işlem uygulanırken, özellikle son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ortamı fırsata dönüştürmek isteyen işletmelere gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren ekmek fırını, unlu mamul satışı yapan işletmeler ile kafeteryalar denetimden geçti.

banner380

123 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ
24 Eylül – 05 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki denetim ekipleri işyerlerini tek tek kontrol etti. 123 işyeri denetimden geçerken, denetimlerde işletme sahiplerine uymaları gereken hususlarda ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmak üzere iş yerinin genel temizliği ve iş yerinin genel görünümü ve düzeni hususlarına bakıldı. Bunun yanında işyerindeki hijyen kuralları ile fiyat tarifesi etiket hususlarına da dikkat edildi. Üretilen ürünlerin yetkili odalarca belirlenmiş gramaj ve fiyata uyulup uyulmadığı hususlarına da bakılırken, özellikle son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ortamı fırsata dönüştürmek isteyen işletmelere gerekli uyarı ve ikaz yapıldı. Kurallara uymadığı tespit edilen 11 işyerine mevzuat gereği yasal işlem yapıldığı denetimlerde, tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

“HALK SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİMİZ”
Ekmek fırını, unlu mamul satışı yapan işletmeler ile kafeteryalara gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; “Halk Sağlığı birinci önceliğimiz. İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

“HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYAN FIRSATÇILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”
Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin aniden ve zamansız yapıldığını da vurgulayan Taban; “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edeceğiz. Şunu da buradan ifade etmek isterim ki yaptığımız denetimlerde son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ortamı fırsata dönüştürmek isteyen işletmelere ekiplerimiz gerekli uyarı ve ikazları da yapıyorlar. Bu konuda çok hassasız. Vatandaşımızı mağdur eden, haksız kazanç sağlayan işletmelere ve fırsatçılara kesinlikle aman vermeyeceğiz. Bunun yanında halk sağlığına öncelik vererek üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Inegollu 2018-10-06 16:26:33

Adamlar çatır çatır iyidi 2 lira olcakti senesi geldi denetim yokki reis meydanda konuşana dek zabıtada uyandı işi bi bakalim dediler dumenden.

banner366

<