İnegöl'de 19 işyerine ceza kesildi

11 Aralık 2019 Çarşamba 16:13
İnegöl'de 19 işyerine ceza kesildi

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekipler, halk sağlığını korumak adına belirli aralıklarla yaptığı denetimler kapsamında 43 unlu mamuller işyeri ve 60 ekmek fırınını denetledi. 19 işyerine farklı sebeplerle cezai işlem uygulandı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, yıl boyunca rutin aralıklarla gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Halk sağlığını korumak adına yapılan denetimler kapsamında, geçtiğimiz günlerde İnegöl’de faaliyette bulunan ekmek fırınları ile unlu mamuller üreten işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Ekipler denetimler sırasında; işyeri açma ve çalıştırma belgesi, teftiş defteri, fiyat tarifesi, genel temizlik, boya-badana, uyarıcı levhalar, havalandırma-sineklik, iş gömleği, yaya yolu işgali, tuvalet, lavabo, çöp kovaları, kullanılan malzemeler, davlumbaz, gramajlar, depolama alanları ve ürünlerin son kullanma tarihi ile sıcak su tertibatları ile ilgili denetim ve kontroller gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında 43 unlu mamuller ile 60 ekmek fırını denetlendi. Yapılan denetimler sonucu kurallara uymadığı tespit edilen işyeri sahiplerine yasal işlem uygulandı.

banner380

19 İŞYERİNE CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANDI
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “43 adet unlu mamuller denetlenmiş olup, 9 adet işletmeye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından, genel temizliğe dikkat edilmediğinden, eksik gramaj ve ruhsata aykırı faaliyetten cezai işlem uygulanmıştır. 60 adet ekmek fırını denetlenmiş olup, 10 işletmeye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından, fiyat tarifesi asılı bulunmadığından, genel temizliğe dikkat edilmediğinden ve eksik gramajlı ürün satıldığından cezai işlem uygulandı. Denetimler sırasında eksik gramajlı ürünlere el konularak müsadere edildi.” İfadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<