banner359

İnegöl'de 19 Mayıs Çoşkusu

19 Mayıs 2016 Perşembe 10:50 2016-05-19 11:01:07
İnegöl'de 19 Mayıs Çoşkusu
 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Belediye önünden başlayıp, Atatürk Anıtı önüne son bulan kortej yürüyüşü ile başladı.
Dün düzenlenen kortej yürüyüşü Belediye Meydanından başlayıp, Atatürk Bulvarını takiben Atatürk Anıtı önünde son buldu. İnegöl Tarihi Mehter Takımının da renk kattığı, Türk Bayrakları ve okul flamalarını taşıyan lise öğrencilerinin öncülüğünde yapılan yürüyüşe, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, bazı Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

YAĞMURA RAĞMEN…

Anıt önünde son buluna yürüyüşün ardından yağmur yağmasına rağmen gençlerin bayram coşkusu devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda kısa bir selamlama konuşması yapan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti.

GELECEĞİMİZ OLAN SİZ GENÇLER

“Bu günler birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin artmasına vesile olan günler olsun” temennisinde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Öncelikle Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyorum. Bugünü bize bayram olarak hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. İnşallah bu günler birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin artmasına vesile olan günler olsun. Geleceğimiz olan siz gençlerinde ülkemizi daha fazla sevebilmek, ülkemize daha fazla sahip çıkabilmek adına bugünler bir araç olsun diyorum. Tabi bugün ve yarın bir dizi etkinlikler var. İnşallah coşkuyla, heyecanla bu bayramı da hep birlikte idrak edeceğiz” dedi.

ONLAR YAĞMURA ALDIRIŞ ETMEDİ

Kaymakam Ali Akça ise, “Bundan 97 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun´da kutlu bir yürüyüş başladı. Bizim bugün yaptığımız gençlik yürüyüşünde Cenab-ı Hak bize rahmetini nasip etti. Yağmurun altında ıslandık. Ben, 19 Mayıs 1919 tarihinde o kutlu yürüyüşü başlatanların yağmurların altında ıslanmaya, karların altında, sıcağın altında çektikleri onca sıkıntıya aldırış etmeden o yürüyüşü nasıl gerçekleştirdiklerini hatırladım. Allah onların hepsinden razı olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Onlar yağmura aldırış etmedi. Ve o kutlu yürüyüş Amasya´yla başlayan, Erzurum´la devam eden ve Sivas´ta neticelenen kongrelerle 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara´da TBMM´nin açılışıyla sonuçlanmıştır. TBMM, Anadolu´nun birçok bölümü işgal altında, o TBMM emperyal güçlere karşı bir direniş başlatmıştır. O mücadelenin neticesinde de TBMM, Cumhuriyet´i ilan ederek, Cumhuriyeti siz gençlere emanet etmiştir. Cumhuriyetin bizlere emanet edilmesinde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Anıt önündeki program son buldu.

Son Güncelleme: 19.05.2016 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<