banner359

İnegöl'de 5.4 büyüklüğünde deprem için...

25 Mayıs 2019 Cumartesi 01:29 2019-05-25 17:21:29
İnegöl'de 5.4 büyüklüğünde deprem için...

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD), Kaymakamlık koordinesinde İnegöl’de 5.4 büyüklüğünde yaşanacak bir depremin senaryolaştırıldığı deprem tatbikatı gerçekleştirecek.

12 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanan Saha ve Masabaşı Planlı Deprem Tatbikatının değerlendirme toplantısı, Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda tatbikatta izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

300 personelle yapılacak arama kurtarma tatbikatında, 5.4 büyüklüğünde bir depremde yapılması gerekenler canlandırılacak. 

Tatbikatta, Depremin yaşandığı bölgeye ilk önce gelen doğalgaz ekipleri bölgenin doğalgazını ve elektriğini kesecek. Yine bölgeye gelen itfaiye çıkabilecek yangına karşı teyakkuzda olurken UMKE ekipleri de yüksek bina üzerinde mahsur kalmış vatandaşı teleferik yöntemiyle aşağı indirecek. 

Gerçeğini aratmayan tatbikatta AFAD ekipleri betonları kırarak göçük atında kalmış kazazedeleri kurtarırken köpekli arama timleri de bölgede aramalarını sürdürecek. 


Tatbikatla ilgili bilgiler veren AFAD İl Müdür Vekili  Yalçın Mumcu, “Kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber bugün masa başında İnegöl bölgesinde meydana gelebilecek 5.4 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerine operasyon planlarımızı gözden geçirdik. Eksikliklerimizi kapasitemizi imkanlarımızı ve oraya intikal sürelerimizi ölçtük. Tatbikat alanımızda ve tatbikatın masa başıyla ilgili çalışmalarında 300 personel ve 25 araçla bu çalışmayı yapacağız. 12 Haziran’da yapılacak tatbikatta amaç Allah korusun gerçek bir afete müdahale ve görevli olan kamu kurum ve kuruluşların bu plan çerçevesinde bu görevlerini nasıl yapacaklarını bu şekilde yeteneklerini görmek ve artırmaya yönelik çalışma” dedi.

Son Güncelleme: 25.05.2019 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<