banner359

İnegöl'de apartman altı türbe...

14 Mayıs 2019 Salı 04:15 2019-05-14 12:00:51
İnegöl'de apartman altı türbe...

İnegöl’ün ilk yerleşim yeri olan Sinanbey Mahallesi, sahip olduğu türbelerle biliniyor

Halk arası söylentilerle mahallede, Arap Dede, Şaban Dede ve Sinan Dede isimlerini taşıyan 3 türbe bulunuyor. Bu türbelerden Arap Dede ismiyle bilinen türbe Sinanbey (Arap) Camii karşısında apartmanın altında, Sinan Dede ismiyle bilinen türbe 1. Mesudiye Sokak üzerinde bulunuyor. Bu 2 türbe vatandaşlar tarafından ziyaret edilirken, Şaban Dede ismiyle bilinen türbenin ise Atatürk Ortaokulu yakınlarında olduğu ifade ediliyor.

Ramazan ayının başlamasıyla beraber Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de vatandaşlar türbeleri ziyaret ederek dua ediyor.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Tevfik Eren, “Burada mahalleli olarak dua ediyoruz. Arap dedenin türbesinin bulunduğu apartman yıllar önce yapılmış. Ramazan ayıyla birlikte duyan geliyor, dua ediyor” dedi.

Sinanbey (Arap) cami imamı Ahmet Gümüş ise “Emekli din adamı Recep Akakuş’un verdiği bilgilere göre; burada Osmanlı döneminde medrese, tekke ve zaviye olduğu söyleniyor. Arap dedenin de bu medresenin görevlisi olduğu biliniyor. Burası halk arasında Arap dede ismiyle anılıp gelmiş. Halkımız burayı ziyaret ediyor. Apartmanın merdiven boşluğuna yapılmış bir türbe. Görenler şaşırıyor. Mahallemizde Şaban ve Sinan dede türbeleri de var.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.05.2019 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<