İnegöl'de çöken pazar alanı yeniden yapılıyor

20 Ekim 2015 Salı 14:32
İnegöl'de çöken pazar alanı yeniden yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl yoğun kar yağışı sebebiyle çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar Yeri’ni yeniden ayağa kaldırıyor.
Tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projenin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle atıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2008 yılında faaliyete geçen pazar alanının son 60 yılın en ağır kışının yaşandığı geçen yıl çöktüğünü ve olayın hemen ardından gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, yeni Pazar yeri için söz verdiğini hatırlattı. Şimdi de modern pazar yeninin temelinin atıldığını dile getiren Aktaş, “Burası alan bakımından Bursa’nın en büyük pazar yeri. Büyükşehir Belediyemiz bunu yaparken, biz de hemen yanına 3166 metrekare alana köylü pazarını yapacağız. 3 katlı ve otoparkı da olan köylü pazarı ve Büyükşehir Belediyemizin projesi ise İnegöl hem pazar alanı hem de her türlü aktivitenin yapılabileceği modern bir merkeze kavuşmuş olacak. Ben destekleri nedeniyle Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Toplam 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan proje kapsamında alanda destek hizmetleri ve kafeterya birimleri de yer alacak. Betonarme çelik karkas sistemli pazar alanında 500 ton çelik çatı ve 15 bin metrekare tonoz çatı örtüsü yer alacak. Alanın tüm elektrik, mekanik ısıtma soğutma sistem imalatları gerçekleştirilecek. Yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak projenin Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.


İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ise , 7 Haziran´dan sonra oluşan tabloda problemin memleket meselesine dönüştüğünü belirterek, “Türkiye ne zaman mesafe üstüne mesafe alsa, engelleri kaldırıp yoluna devam etse çeşitli ittifaklar işbirliği ile bir araya gelerek bizim yolumuzu kesmeye çalışıyorlar. Biz kardeşliği sağlam tuttuğumuz sürece bunların hiç birisi başarılı olamaz, başarılı olacak olan milletimizdir” dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak pazar alanının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

banner380

Anahtar Kelimeler:
InegölHaberInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<