İnegöl'de dev tatbikat

12 Haziran 2019 Çarşamba 11:57 2019-06-12 16:52:59
İnegöl'de dev tatbikat


Bursa Valiliği ve İnegöl Kaymakamlığı iş birliğinde olası bir deprem öncesi önlemlerin alınması adına ortak bir tatbikat düzenlendi.
Bursa’da genelinde faaliyet gösteren toplam 22 arama kurtarma ekibi çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.
Kültür Park içinde amfi tiyatro yanında kurulan afet toplanma merkezine Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ve Arama kurtarma Birimi yetkilileri katıldı. 
Afetler ile alakalı 26 birim yetkilisi çalışmaları ile alakalı protokol üyelerine bilgileri vermesinin ardından Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy “İnegöl Sanayi Kenti, burada nüfus 300 bin. Bakanlığımız yılda bir kez alan ve masa başı tatbikat istiyor birde il genelinde büyük bir tatbikat istiyor. Allah kimseye deprem vermesin, depremi yaşayan bir mülki amir olarak ifade edeyim çok zor oluyor. Deprem anı ile tatbikat aşaması tamamı ile farklı. Bizim 26 hizmet grubu var bunların hepsinin görevi var, bu hizmet grupların vatandaşın sağlığından yemeğine defin hizmetlerine kadar her türlü ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılamaktır amaç.”
DEPREM TÜRKİYE’NİN BİR GERÇEĞİ
Depremlerde çok büyük kayıplar verdiğimizi ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban Alper Taban “Ülkemizin bir deprem gerçeği var geçmişte çok büyük kayıplar verdiğimiz depremler var. Bu gerçekleri bilerek bir tatbikat gerçekleştiriyoruz. Allah deprem yaşatmasın ama bunun gerçek olma ihtimali var.  Biz ne kadar çok depreme hazır, deprem olduktan sonra değil de deprem öncesi neler yapacağımızı bile hazır insanlar oluşturabilirsek şehrimiz adına büyük bir kazançtır. Tüm hemşerilerimizin deprem anında deprem sonrasında neler yapmalarını bilmesi bizi ziyadesi ile mutlu eder. Deprem olduktan sonra işin sonuçları ile direk olarak karşılaşmışsınız. Burada her mahallede nerede toplanacağımızı o an ne yapacağımızı hazır hale getirmemiz lazım. Deprem Türkiye’nin bir gerçeği.”
VATANDAŞ BİLİNÇLENDİ
Devlet yetkilileri ile gönüllülerin bir araya gelerek tatbikat yaptıklarını ifade eden kaymakam Şükrü Görücü “Bugün her ne kadar tatbikat da olsa her yaşayacağımız bir gerçek ile karşı karşıyayız.  Bugün devlet görevlilerimiz ve gönüllülerimiz bir tatbikat gerçekleştiriyoruz.  Olması muhtemel bir deprem için hazırlık yapıyoruz ve bu tatbikatı gerçekleştiriyoruz.  Deprem konusunda vatandaşımız bilinçlendi felaket geldikten sonra yapacağımız çokta bir şey yok. “
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri çadırları ziyaret ederek hizmet gruplarının çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

banner380

Son Güncelleme: 12.06.2019 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<