banner359

İnegöl'de fabrika gibi okul

14 Kasım 2019 Perşembe 09:53
İnegöl'de fabrika gibi okul

Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (Tematik Lise) üretilen 16 çeşit oyuncaklar, İran, Azerbaycan ve Kırgızistan ülkelerine ihraç ediliyor. Kendi tasarımları 2 patentli oyuncak modeline sahip olan Tematik Lisesi öğrencileri, hem öğreniyor hem de para kazanıyorlar. 8 ay ayda 700 bin TL ciro yapan öğrencilerin hedefleri 1 milyon TL.

Tematik Lise Müdürü Şenol Yoğurtçu, “Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz (Tematik Lise), Türkiye’de kurulan 13 Tematik liseden biridir. Bakanlığımız okulumuza önem vermektedir. Bu bağlamda Türkiye genelinde gerçekleştirilen ahşap oyuncak projesi var. Bu proje kapsamında Türkiye genelindeki 4 okuldan birisiyiz. Okulumuz 2 yıllık okul olmasına rağmen önemi gerçekten çok büyük. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel işlere imza atıyoruz” dedi.

16 ÇEŞİT OYUNCAK ÜRETİYORLAR

Okulda 16 çeşit oyuncak üretimi yapıldığının altını çizen Yoğurtçu, “Bu oyuncaklardan iki tanesi bize patentli. Kendimiz ürettik” diye konuştu.

3 ÜLKEYE OYUNCAK İHRACATI

Oyuncak ihracatından bahseden Yoğurtçu, “HSY Tematik Oyuncaklar adı altında bir dükkanımız var. Bununla da Türkiye geneline pazara çıkıyoruz.  Bu ürettiğimiz oyuncaklar Türkiye genelindeki oyuncak firmalarına gönderiliyor. Onlar aracılığıyla da yurtdışına ihraç edilmekte. İran, Azerbaycan ve Kırgızistan ülkelerine oyuncak ihraç ediyoruz” ifadelerini kullandı.

OKULLARI DA DONATIYORLAR

Oyuncak üretiminin dışında mobilya da ürettiklerini aktaran Yoğurtçu, “Okulumuz sadece oyuncak üreten bir okul olarak lanse edilmesini çok istemiyoruz. Okulumuz oyuncak üretirken, okul donatımları ve mobilya sektörüyle de ilgili üretim de yapıyoruz. Şuanda Bursa’da 2019 yılında yapılan ilk ve ortaokulların donatım malzemeleri de okulumuzda üretilmektedir” dedi.

700 BİN TL CİRO

Mart ayından bu güne kadar 700 bin TL civarında ciro yaptıklarını belirten Yoğurtçu, okulun bir fabrika gibi çalıştığının da altını çizerek, bu yıl sonunda ciro hedeflerinin 1 Milyon TL olduğunu da sözlerine ekledi.

HEM ÖĞRENİYOR HEM PARA KAZANIYORLAR 

Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz (Tematik Lise) öğrencisi Fatma Alpdoğan ise, “Oyuncak üretimi yapıyoruz. Ürettiklerimizi de yurtdışına ihraç ediyoruz. Döner sermaye kapsamında hem eğitim görüyoruz hem de çalışarak harçlığımızı çıkartarak ailemize yük olmuyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<