İnegöl'de gıda üretimi denetiminde şiddete kınama

04 Temmuz 2020 Cumartesi 15:24 2020-07-04 16:41:03
İnegöl'de gıda üretimi denetiminde şiddete kınama

 İnegöl'de gıda üretimi yapan işletmelerin denetlenmesi esnasında bir mühendisin saldırı ve tehdide uğraması Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ-BİR-SEN) ve Bursa Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından kınandı.

İnegöl'de gıda üretimi yapan işletmelerin denetlenmesi esnasında simit işletmecisinin mühendis Oğuzhan Müjdeci’nin üzerine yürümesi ve elindeki kontrol tutanaklarını alarak saldırıya uğraması Toç-Bir-Sen tarafından kınandı. Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Şahin Değirmen yaptığı açıklamada; “İnegöl İlçemizde Covid-19 tedbirleri kapsamında Kaymakamlık talimatı ile polis refakatinde yapılan gıda kontrol uygulamaları kapsamında daha önce uyarıldıkları öğrenilen simit işletmecisinin çalışlarının maske takmamasından kaynaklı olarak gıda kontrol tutanağı tanziminden sorumlu mühendis Oğuzhan Müjdeci’nin üzerine yürümüş ve elindeki kontrol tutanakları sert bir şekilde zorla elinden alınarak görevini ifası engellenmiştir. Aynı zamanda tehdit ve hakaretler fiziksel bir saldırıya dönüşmesi üzerine gıda denetine refakat eden polis memurları ilk müdahaleyi olayın devam etmesi üzerine takviye polis memurları ile sonlandırmıştır. Polis refakatinde dahi bu şekilde olayların vuku bulması açısından güvenli gıda arzından sorumlu mesai arkadaşlarımızın hangi tehdit ve tehlike altında olduklarının bir göstergesidir. Yaşadığımız ülkede 7’den 70’e herkesin güvenli gıda arzından sorumlu ve tek gayesi görevini layıkıyla ifa etmek olan mesai arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” dedi.

banner380

Bursa Memur-Sen İl Temsilcisi Gökhan Yünkül ise kamu çalışanlarına şiddet olaylarının ise bir türlü engellenemediği ifade ederek, “Sağlık, eğitim, belediye ve posta çalışanları dahil bir çok kamu çalışanı şiddet olayına maruz kalıyor. Kamu çalışanları görevini yerine getirirken hakarete, küfürlere, fiziki saldırılara maalesef maruz kalmaktadır. Kamu çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının engellenmesi için hükümetin gerekli tedbirleri alması gerekliliğini yıllardır ifade ediyoruz. İnegöl de yaşanan bu çirkin olay ise halk sağlığı ile ilgilenen kamu görevlilerinin nasıl bir tehdit altında olduğunu gösteren açık bir örnek olmuştur. Bu sebeple denetim ekiplerimizin güvenliğinin sağlanması öncelikli talebimizdir. Yaşanan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 04.07.2020 16:41
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<