İnegöl'de İhtiyaç sahibi öğrenciler için 'tablet' kampanyası

25 Eylül 2020 Cuma 14:11 2020-09-25 16:02:29
İnegöl'de İhtiyaç sahibi öğrenciler için 'tablet' kampanyası

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim modeliyle devam eden eğitimlerde, ihtiyaç sahibi öğrencilerin tablet eksiğini gidermek için “Eğitimde Birlik Akımı” sloganıyla kampanya başlatıldı. İnegöl’de ilk ve ortaokul düzeyinde 5 bin ihtiyaç sahibi öğrenci tespit edilirken, gereken 5 milyonluk yardım için Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban hayırseverlere çağrıda bulundu.

Covid-19 salgını insan hayatında pek çok alanda değişime neden olurken, eğitim de pandemiden en fazla etkilenen alanların başında yer aldı. 2020-2021 eğitim öğretim yılının belirli sınıflar haricinde uzaktan eğitim modeliyle devam edeceğinin açıklanması sonrası, eğitimde fırsat eşitliği konusu gündeme geldi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin online eğitimlere katılabilmesi için tablet kampanyası başlatıldı.

Eğitimde Birlik Akımı (EBA) KAMPANYASI KAMUOYUNA DUYURULDU
Kaymakamlık uhdesinde İnegöl Belediyesi, Kent Konseyi ve Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla İnegöl’de tableti olmayan öğrenciler için “Eğitimde Birlik Akımı” sloganıyla kampanya başlatıldı. Yapılan araştırmada şehrimizde 5 bin tablete ihtiyaç olduğu tespit edildi. Eksikliğin giderilmesi için “Eğitimde Birlik Akımı” kampanyası bugün kamuoyuna duyuruldu. Sabah Royal Otel’de konuya ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ile MÜSİAD, Mobilyacılar Odası, İMOS, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Mobiliyum AVM, İTSO, Yenice OSB, İGİAD ve İMOTİM temsilcileri basın toplantısında hazır bulundu.

banner380

YARDIMIN YATIRILACAĞI İBAN
Yapılan duyurularda İnegöl Kaymakamlığı’na bağlı İnegöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yardımların toplanacağı ifade edildi. Tablet kampanyasına destek olmak isteyenlerin Vakıf Bank İnegöl Şubesi TR 54 000 15 00 15 800 728 987 47 93 no’lu ibana yardımlarını yatırabilecekleri kaydedildi.

PANDEMİDEN EN ÇOK ETKİLENEN GRUPLARDAN BİRİ ÖĞRENCİLER
Basın toplantısında kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün şehrimizde bir güzelliğe imza atabilmek adına hep birlikte bir aradayız. Bildiğiniz gibi pandemi süreci devam ediyor. Bundan ötürü de hayatın akışı içerisinde pek çok süreçte değişikliler yaşıyoruz. Bu değişikliklerden de ciddi manada etkilenebiliyoruz. Bu etkilenen gruplardan bir tanesi de öğrencilerimiz. Öğrencilerimizin eskisi gibi fiziki olarak okula gitmeleri salgın sebebiyle çok mümkün olmayabilecek. Bu sürecin daha ne kadar devam edeceğini de bilmiyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin öğrenim hakkını en güzel şekilde sürdürebilmesi adına, evlerinde online eğitimlere katılabilmeleri adına bir çalışma hazırladık. Kaymakamlığımız önderliğinde Kent Konseyimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de iştirakiyle, işadamlarımızın katkı ve destekleriyle güzel bir organizasyon çalıştık” dedi.

İNEGÖL’DE 5 BİN ÖĞRENCİNİN TABLETE İHTİYACI VAR
Ülkemizde yeni eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimlerle başladığını da hatırlatan Başkan Taban, “Milli Eğitim Bakanlığımızın EBA programıyla öğrencilerimize sanki sınıftaymışçasına dersler verdiğini görüyoruz. Burada imkanı olan, evinde interneti, bilgisayarı, altyapısı olan öğrencilerimiz bunları kullanıyorlar. Ancak bir de bunları kullanamayan öğrencilerimiz olduğunu görüyoruz. Bizler de onlara destek olabilmek adına kendilerine tablet sunabilmek, tabletlerden de öğrenim ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz. Bununla alakalı olarak başta İnegöl Belediyesi kurumumuz olmak üzere tüm paydaşlarımızın katkı ve destekleriyle bu konuda bu ihtiyacını karşılayamamış öğrencilerimize destek olmak istiyoruz. Bunlarla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çıkartacağı sayılar üzerinden ne kadar öğrencimizin ihtiyacı olduğunu kendileri öngördüler. Yaklaşık 5 bin öğrencimizin tablet ihtiyacı olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN 100 TABLET
Taban, destek vermek isteyenlerin belirtilen banka hesap numarasına yardımları yatırabileceğini de kaydederek şöyle devam etti: “Ben bu noktada İnegöl’ün her zaman hayırsever yönü ve kimliği olduğunu biliyorum. Her konuda işadamlarımızın tüm konularda destek olduğunu da biliyorum. Bu bir hayırdır, yardımlaşmadır, birlikteliktir. Dolayısıyla çocuklarımıza bu fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına işadamlarımızın buna sahip çıkacağını düşünüyorum. İnegöl Belediyesi olarak bizler de 100 tablet ile destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu noktada katkı koyan, destek veren başta Sayın Kaymakamımız, Kent Konseyimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koca yürekli işadamlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah bunların dağıtımıyla ilgili süreç de tabletlerin alımı tamamlandıktan sonra duyurulacak.”

BELİRTİLEN RAKAMLAR HEDEF DEĞİL, İHTİYAÇ
Kaymakam Şükrü Görücü ise okulların eğitime başladığını ifade etti. Uzaktan eğitim modelinin uygulandığını hatırlatan Görücü, “Ama gönül isterdi ki okullarımız yüz yüze eğitim görsün. Fakat bu pandemi sürecinde muhtemeldir ki uzaktan eğitim ağırlıklı bir eğitim olacak. Biz ilçemizde yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda yardıma muhtaç öğrencilerimizin tabletlerinin olmadığını gördük. Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz ile dedik ki bu noktada devletimizin imkanlarıyla birlikte İnegöllü hemşerilerimiz her zaman olduğu gibi öğrencilerimize de sahip çıkar düşüncesiyle bugün bir araya geldik. Bizim bu ortaya koyduğumuz rakamlar hedef değil, gerçek rakamlar. Bizim belki de 5 binin de üzerinde öğrencimiz var buna ihtiyacı olan. Bunlar ilk ve ortaokul düzeyinde. Yarın üniversiteler de açılacak, orada da bir ihtiyaç doğacak. Vakfımıza da müracaatlar oluyor” dedi.

“BU ÇOCUKLARI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”
Bir tabletin 1000 TL civarında olduğunu da kaydeden Kaymakam Görücü, “Devlet Malzeme Ofisinde satılıyor bu tabletler. Bizim şuandaki hedef kitlemize gereken yardımı yapabilmek için 5000 tablete ihtiyacımız var. Bu konuda hemşerilerimiz her alanda olduğu gibi ben yardımcı olacaklarına inanıyorum. Çünkü nerede bir olay olsa İnegöllüler yardımına koşuyor. Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa İnegöllü hayırseverler bu işin içinde. Biz bu çalışmayı da vakıf üzerinden yürütüyoruz. Çünkü Sosyal Yardımlaşma Vakfında ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin listeleri var. Kısa sürede de bu işli bitirmek istiyoruz. Bu da hemşerilerimizin gayretlerine bağlı. Her dara düşen size geliyor onu da çok iyi biliyoruz. Ama eğitim bir ülkenin geleceği ise bu çocukları en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin görevi. Pandemi ilk başladığında hepiniz bir yarışa girmiştiniz. Yine böyle bir yarışla bu işi bitireceğimize inanıyorum. Katkı verecek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.09.2020 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<