banner359

İnegöl'de Kadın Çiftçilere Sertifika Verildi

09 Aralık 2015 Çarşamba 17:25 2015-12-09 17:31:23
İnegöl'de Kadın Çiftçilere Sertifika Verildi

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği arasında yapılan protokol gereği İnegöl´de, Kadın Çiftçi Eğitimlerini tamamlayan kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

30 Mart ile 3 Nisan tarihleri arası geçerli olmak kaydıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında yapılan protokol gereği İnegöl´e bağlı meyve üretimi ve kestanesiyle ünlü Sarıpınar mahallesinde 25 kadın çiftçiye 3 gün boyunca eğitimler verildi.

Başta Kadınları tarımsal konularında eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, sosyal güvenlik konularında eğitimler verilerek farkındalık yaratmak ve kurumlar arası iş birliğini geliştirmek amacıyla yapılan bu eğitimleri başarı ile tamamlayan 25 kadın çiftçiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sarıpınar mahallesi merkez kahvehanesinde düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan vekili Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ile Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve kadın çiftçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Geçtiğimiz yaz döneminde kadın çiftçilerimizi eğitme ile ilgili bir projemiz vardı. O projemiz başarı ile tamamlandı. 3 gün boyunca eğitim aldılar. Eğitim sonunda kadın çiftçilerimize sertifikalarını veriyoruz. Mahallelerimiz de kadınlarımızın üretimle alakalı önemli yeri olduğu için onlara bu konular da eğitim vermemiz gerekiyor. Bundan sonraki dönemlerde de bu tip çalışmalarımızı diğer mahallelerimizde yapacağız” dedi.

Son Güncelleme: 09.12.2015 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<