banner359

İnegöl'de karda mahsur kalanlara kumanya dağıtıldı

16 Ocak 2019 Çarşamba 01:05 2019-01-16 10:08:15
İnegöl'de karda mahsur kalanlara kumanya dağıtıldı

İnegöl’de dün etkili olan kar yağışı Mezitler bölgesinde trafiğin durmasına neden oldu. Geceyi yol kenarında geçirmek zorunda kalan sürücülerin yardımına İnegöl Belediyesi koştu. Yolda mahsur kalanlara erzak dağıtıldı.

İnegöl’de dün öğleden sonra başlayan ve kısa sürede etkisini arttırarak akşam saatlerinde şehri beyaz örtüyle kaplayan kar yağışı, Bursa-Ankara karayolunda ulaşımı aksattı. Akşam saatlerinde Mezitler bölgesinde bir TIR’ın kayarak yolu kapatması nedeniyle Bursa-Ankara karayolu bir süre trafiğe kapandı. Yaklaşık 1 saatlik aksamanın ardından trafik yeniden açıldı.

TIR GEÇİŞİNE KAPATILDI
Ancak kar yağışının sürmesi, akşam 21.00’dan itibaren Mezitler bölgesinde ulaşımı yeniden aksattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Mezitler bölgesinde kamyon ve TIR’ların geçişine izin verilmedi. Büyük tonajlı araçların yoğun kar yağışında seyrinin güçleşmesi ve olası bir kazayı önlemek adına sadece otomobillerin geçişine izin verilirken, trafik kapanan yolda tek şerit halinde ilerledi.

UZUN TIR KUYRUKLARI OLUŞTU
TIR geçişine izin verilmemesi nedeniyle Bursa-Ankara karayolunda Avarlar Kavşağından itibaren uzun TIR kuyrukları oluştu. Kimi sürücüler yol kenarında kar yağışının sona erip yolun açılmasını beklerken, bazı TIR ve kamyon şoförleri ise petrol ve dinleme tesislerine sığındı. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü istasyonuna kadar olan bölümde aralıklarla araç kuyrukları oluştu.

İNEGÖL BELEDİYESİ KUMANYA DAĞITTI
TIR şoförlerinin geçişine izin verilmemesinin ardından, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler yolda kalan sürücülerin yardımına koştu. Hazırlanan kumanyalar Zabıta Ekipleri tarafından bölgeye ulaştırılarak sürücülere dağıtıldı. Geceyi burada geçirmek zorunda kalan sürücüler, İnegöl Belediyesi’nin bu uygulaması karşısında teşekkür ettiler. 100’e yakın kumanya dağıtılırken, ayrıca sürücülere su dağıtımı da yapıldı.

Son Güncelleme: 16.01.2019 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<